Az elhunyt Fülöp Márton édesapja szívszorító fájdalommal emlékezik fiára

Fülöp Márton, foci
Sunderland's Hungarian goalkeeper Marton Fulop in action during the English Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on January 16, 2010. AFP PHOTO / Adrian Dennis
Vágólapra másolva!
Tehetséges fiatal kapusokat és daganatos betegséggel küzdő gyerekeket segít a tragikus sorsú Fülöp Márton édesapja. A fiatalon, 32 évesen 2015 novemberében elhunyt, 24-szeres magyar válogatott labdarúgó kapus nevét alapítvány és kapustábor is viseli. Édesapja, az egykor MTK-csatár, majd játékosügynök Fülöp Ferenc a Blikknek beszélt szívszorító fájdalmáról. 

"Valószínűleg soha nem fogom tudni feldolgozni a fiam elvesztését. Ez a legnagyobb veszteség, ami valakit érhet. Az idő úgy-ahogy enyhíti a fájdalmat, de mindennap gondolunk rá a feleségemmel. Az egyetlen fiunk volt. Marci mindig velünk lesz, soha nem felejtjük el" – mondta a lapnak Fülöp Ferenc.

Fülöp Mártonnál 2013-ban diagnosztizáltak rákot, műtéttel és kemoterápiával próbálták megmenteni az életét, de hiába küzdött, nem tudta legyőzni a betegséget.

Alapítvány és kapustábor is viseli Fülöp Márton nevét Forrás: AFP/Adrian Dennis

Édesapja egy alapítványt is létrehozott, amely tehetséges fiatal kapusokat és daganatos betegséggel küzdő gyerekeket segít. Minden évben megrendezik a Fülöp Márton kapustábort, nagy múltú futballisták – mint például Gujdár Sándor vagy Andrusch József – közreműködésével tanítják a tehetségeket.

Fülöp Márton az angol Manchester City, a Sunderland és a WBA kapusaként összesen 45 mérkőzésen lépett pályára a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Premier League-ben - emlékeztet a Blikk.