Vágólapra másolva!
A Digisport Reggeli Start című adásának keddi vendége volt Orosz Pál, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérigazgatója. A műsorvezető, Szombathy Pál a beszélgetés első felében két olyan állítással szembesítette a sportvezetőt, amely a bajnok és Európa-liga-csoportkörben szereplő MOL Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán szerint teljes képtelenség. A Vidi vezetősége azt kéri, hogy a műsorvezető álljon elő azokkal a bizonyítékokkal, amelyek alátámasztják a mondandóját, vagy nyilvánosan vonja vissza az állításait.

Először idézzük fel, mi hangzott el pontosan a beszélgetésben.

Műsorvezető: 2-2 volt a pályán (a műsorvezető a vasárnapi FTC-Vidi meccs végeredményére célzott), de ha egy klubvezető azt veszi, hogy papíron, meg büdzsében, mekkorák most a két topklub lehetőségei közötti különbségek?
Orosz Pál: Fogalmam sincs. Én nem tudom megmondani, hogy a Videotonnak mekkora a büdzséje.
Műsorvezető: De mondjuk ti tudnátok-e igazolni két és fél milliós (eurós) focistát, mint mondjuk Hodzic, vagy tudnátok-e bárkinek 460 milliós (forint) bért kínálni?
Orosz Pál: Nem.
Szombathy Pál: Nem. Erre egyértelmű nem a válaszod?
Orosz Pál: Egyértelmű nem.

A műsorvezető szájából tehát két állítás hangzott el.

Az első, hogy Armin Hodzicot a Vidi 2,5 millió euróért vásárolta meg. A másik, hogy a bajnokcsapatban van olyan játékos, aki 460 millió forintot keres.

Kovács Zoltán, a MOL Vidi sportigazgatója szerint az állítások minden alapot nélkülöznek.

– mondta az Origónak Kovács Zoltán. „Értetlenül állunk a dolog előtt. Azt tudomásul kellene venni, hogy a magyar NB I két topklubja, a Vidi és a Ferencváros sem tud ilyen béreket kifizetni, kigazdálkodni.

Kovács Zoltán sportigazgató és Armin Hodzic, a MOL Vidi játékosa Forrás: molvidi.hu

Ez a másfél millió euró még egy átigazolásban is kiemelkedő összegnek számít. Én tényleg csak abban reménykedem, hogy a műsorvezető részéről ez egy át nem gondolt kijelentés volt, amelyet hamarosan helyreigazít.”

A kialakult helyzet kapcsán (és ettől az ügytől függetlenül is) sokszor felmerült már az az igény, hogy a magyar labdarúgásban kifizetett bérek és átigazolási díjak ugyanúgy nyilvánosak legyenek, mint mondjuk az Egyesült Államokban. Kovács Zoltán szerint a közeli jövőben erre nem sok esély van.

Mi máshogy kezeljük a sikert és a sikertelenséget is, furcsán viszonyulunk ezekhez a dolgokhoz. Éppen ezért nem tartom valószínűnek, hogy ebben a kérdésben jelentős változás lesz Magyarországon.”

Kovács Zoltán sportigazgató szerint a Digisport műsorvezetője légből kapott számokat citált Forrás: www.vidi.hu/Peka Roland

Felvetődik a kérdés, hogy a MOL Vidivel kapcsolatos pénzügyi spekulációk és a Kovács Zoltán által felvetett irigység áll-e a hátterében annak, hogy a bajnokcsapat játékosainak fizetéséről, átigazolási díjairól különféle számok repkednek a sajtóban és az élő tévéadásokban.

„Amióta bejutottunk az Európa-liga-csoportkörébe, szinte mindenki gratulál, az emberek örömét őszintének érzem. A Groupama Arénában is rengeteg Fradi-szurkoló jött oda és mondta el, mennyire jó dolog, amit elértünk.

Mi a BL-selejtezők kezdete óta egész Magyarországért focizunk, és ez így lesz az ősz összes nemzetközi mérkőzésein is.”

A klub jogászai már vizsgálják a Digisportnak szánt helyreigazítás lehetőségét.

A csapat vezetése azt szeretné, hogy a műsorvezető vagy mutasson be bizonyítékot arról, honnan vette az általa közölt összegeket, vagy nyilvánosan vonja vissza az állításait.