Pep Guardiola a legszerencsésebb klubedző

fbl Horizontal
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures on the touchline during the English Premier League football match between Manchester City and Newcastle United at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on September 1, 2018. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A válogatott szünet alatt a legtöbb klubedző gyomorgörcsben ül az íróasztala mögött, és azért imádkozik, nehogy lesérüljön valamelyik kulcsjátékosa. De nem Pep Guardiola.

A Manchester City menedzsere amúgy sem panaszkodhat, hiszen a világ legértékesebb kerete áll a rendelkezésére, de most még a sors is a kezére játszott. Addig amíg riválisainak szűk két hétre nélkülözniük kell legjobb játékosaikat, addig ő együtt dolgozhat a sajátjaival.

Pep Guardiola, a Manchester City katalán edzője Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

A brazil válogatottba Ederson, Fernandino és Gabriel Jesús, az argentinba Nicolás Otamendi és Sergio Agüero, a franciába Aymeric Laporte és Eliaquim Mangala nem kapott behívót. David Silva nemrég jelentette be, hogy végleg otthagyja a spanyol nemzeti csapatot, Raheem Sterling pedig kisebb hátproblémák miatt maradt ki az angolok keretéből. Ez akárhogy is számoljuk, legalább hét alapember, akinek nem kell utazgatnia és meccseket játszania, hanem maradhat Manchesterben és edzhet Guardiola felügyelete alatt.

A Manchester City legközelebb szeptember 15-én játszik bajnokit az újonc Fulham ellen, majd négy nappal később a francia Olympique Lyon ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában.