Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának fővárosi rangadóján az Újpest FC gólnélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéddal a Szusza Ferenc Stadionban. A DVTK-Paks összecsapáson szintén nem született gól, míg a Kisvárda egy büntetőből szerzett találattal győzött az MTK Budapest vendégeként. A Mezőkövesd 2-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát, így már csak a felcsúti csapat nyeretlen az NB I-ben. 

Az Újpest FC és a Budapest Honvéd 208. alkalommal találkozott az élvonalban. A mostani idényt a kispestiek kezdték jobban, csak egyetlen ponttal vannak lemaradva az éllovas Ferencváros mögött. A lila-fehérek teljesítménye hullámzó, ráadásul eddigi három hazai meccsükből csak egyet nyertek meg egy-egy döntetlen és vereség mellett.

A lila-fehérek kezdték jobban a mérkőzést. A hatodik percben Vincent Onovo távoli bombája nem sokkal kerülte el Gróf Dávid kapuját. Két perccel később Dzenan Burekovic bal oldali beadására Giorgi Beridze érkezett a rövid oldalon, és kapufára pörgetett.

A grúz Giorgi Beridze (balra) hagyta ki az első félidő legnagyobb helyzetét Forrás: MTI/Czagány Balázs

A 14. percben a horvát Dino Skvorc röviden hazapasszolt labdájára Zsótér Donát startolt rá, megtolta a kifutó Gróf mellett, de mivel kisodródott inkább visszapasszolt a mélységből érkező Obinna Nwobodóhoz, aki 17 méterről jócskán az üres kapu fölé emelt. A folytatásban mindkét csapat rengeteg hibával játszott, folyamatos játék nem is nagyon alakult ki. A következő helyzetre egészen a 29. percig kellett várni, ekkor Burekovic beadását Zsótér csúsztatta meg öt méterről, de nem talált kaput.

Az első komoly kispesti lehetőségre a 37. percig kellett várni.

Tonci Kukoc baloldali beadását Holender Filip fejelte el öt méterről, de a labda pár centivel elkerülte az újpesti kaput. Supka Attila, a Budapest Honvéd edzője cserélt a félidőben. A horvát Kukoc helyett pályára küldte azt a Tischler Patrikot, aki a héten érkezett kölcsönbe pont az Újpest FC-től.

Az újpesti Zsótér Donát ezúttal is csapata egyik legjobbja volt Forrás: MTI/Czagány Balázs

A második játékrészt a lila-fehérek kezdték aktívabban, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani. Ebben az is nagy szerepet játszott, hogy a szünetben az óriási vihar a Szusza Ferenc Stadiont is elérte, így annyira felázott a pálya talaja, hogy lehetetlen volt rajta megkomponált támadásokat vezetni.

Az 52. percben a Budapest Honvéddal 2017-ben bajnoki címet nyerő Zsótér Donát próbálkozott egy 18 méteres bombával, de nem találta el a kispesti kaput. A 60. percben egy jobb oldali beadást a csereként beálló Novothny Soma csúsztatott kapura, de Gróf érezte, hogy nem jelent veszélyt a fejes. A másik oldalon Holender Filip kísérletezett egy 25 méteres bombával, az újpesti Filip Pajovic azonban vetődve hárítani tudott.

A 75. percben megnyerhette volna a meccset az Újpest.

Egy jobbról belőtt labdát Novothny öt méterről a hosszú sarokba pörgetett, Iványi Zoltán viszont les miatt érvénytelenítette a találatot. A játékvezető (az asszisztense intésére) azonban óriásit tévedett, ugyanis az újpesti támadó jóval hátrébbról indult, mint ahol a kispestiek utolsó embere, Heffler Tibor helyezkedett.

Az újpestieket felpörgette a meg nem adott gól. A 81. percben Obinna Nwobodo egy szóló végén 19 méterről lőtt kapura, a labda pár centivel kerülte el a felső lécet. Az utolsó szűk negyedórában a lila-fehérek játszottak mezőnyfölényben, de nem voltak veszélyesek a kispesti kapura, így maradt a gólnélküli döntetlen.

Újpest FC-Budapest Honvéd 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 3561 néző, v.: Iványi
Újpest: Pajovic - Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic - Sankovic, Onovo - Beridze (Novothny, 58.), Zsótér (A. Diallo, 91.), Nagy D. (Balázs B., 78.) - Nwobodo
Honvéd: Gróf - Kamber, Baráth (Batik, 24.), Skvorc - Heffler, Pilík (N'Gog, 78.), Gazdag, Nagy G., Kukoc (Tischler, a szünetben) - Danilo, Holender
sárga lap: Nagy D. (49.), illetve Nagy G. (19.), Kukoc (44.), Heffler (48.)

A Puskás Akadémia 2-0-ra kikapott a Mezőkövesd otthonában.

A vezetőbíró, Bogár Gergő első NB I-es meccsén dirigált, a hazaiak vezetőedzője, Kuttor Attila pedig eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra.

Jóval aktívabban kezdte a mérkőzést a Mezőkövesd, s ennek negyedóra után meg is lett az eredménye: egy gyors, precíz támadás végén előnybe kerültek a hazaiak. A folytatás is a házigazdák komoly mezőnyfölényét hozta, a vendégeknél szinte csak pillanatokra volt a labda. Fél óra elteltével kijött a szorításból a Puskás Akadémia, akadt egy-egy lehetősége, de egyenlítenie nem sikerült.

A második félidő is mezőkövesdi helyzetekkel indult, majd enyhe labdabirtoklási fölénybe kerültek a vendégek, helyzetig azonban csak elvétve jutottak el. A hazaiak a hajrában elsősorban az eredmény tartására törekedtek, de egy szöglet után még növelni is tudták előnyüket, s ezzel el is dőlt a mérkőzés.

A felcsúti csapat továbbra is nyeretlen a mostani idényben.

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 2155 néző, v.: Bogár
Mezőkövesd: Dombó - Pillár, Silye (Meszhi, 77.), Katanec, Vadnai - Cseri (Tóth M., 81.), Szeles, Tóth B. (Szakály D., a szünetben), Mevoungou - Vajda, Drazic
Puskás Akadémia: Danilovic - Spandler, Osváth, Heris, Trajkovski - Balogh B., Zsidai (Mioc, 82.), Latifi (Szakály P., 76.), Vlasko - Radó, Arabuli (Kiss T., 62.)
gólszerzők: Drazic (15.), Pillár (78.)
sárga lap: Vadnai (22.), Cseri (33.), illetve Zsidai (36.)

Az újonc MTK Budapest hazai pályán kikapott a szintén újonc Kisvárdától.

A mérkőzés első negyedórájában az MTK játszott fölényben, többször veszélyeztetett is, a sereghajtó Kisvárda a 16. percben jutott el a hazai kapuig. A fővárosi fölény ellenére a vendégek szereztek vezetést büntetőből - ez volt a gárda harmadik gólja a szezonban -, miközben nagy eső zúdult a pályára.

A második félidő villámlás miatt kis csúszással kezdődött, a csapatok felázott talajon feszültek ismét egymásnak. A kisvárdaiak időnként bátran támadtak és őrizték előnyüket, így végül az újoncok találkozóján szerezték meg először a három pontot a jelenlegi szezonban.

A szabolcsiak első győzelmüket aratták az idényben.

MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1632 néző, v.: Solymosi
MTK Budapest: Kicsak - Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Katona - Vass Á. - Schäfer, Gera (Torghelle, 61.), Kanta (Kulcsár, 70.), Bognár (Farkas, 77.) - Lencse
Kisvárda: Felipe - Melnyik, Ene, Vári, Protic - Lucas, Misic (Mitosevic, 64.), Sassa (Gosztonyi, 59.), Anderson - Ilic, Horváth Z. (Negrut, 81.)
gólszerző: Vári (36. - 11-esből)
sárga lap: Ilic (33.), Protic (45.), Felipe (92.)

A DVTK gól nélküli döntetlent ért el a vendég Paks csapatával szemben.

Az első felvonásban fordulatos játékot láthatott a közönség, mindkét kapu többször forgott veszélyben. Amíg azonban a paksiaknak több lehetőségük adódott a gólszerzésre, addig a legnagyobb helyzetet a diósgyőriek hagyták ki, pontosabban Vernes szabadrúgásból a keresztlécet találta el.

A második félidőben egyre inkább a DVTK került fölénybe - főként a csereként pályára lépő Bacsával gyűlt meg a paksi védők baja -, de ritkán került igazi helyzetbe. A paksiak idővel már a kontrákról is lemondtak, kizárólag a védekezésre koncentráltak, és végül kihúzták kapott gól nélkül.

A Paks negyedszer játszott döntetlent a szezonban.

DVTK-Paksi FC 0-0
Miskolc, 3872 néző, v.: Andó-Szabó
DVTK: Antal - Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. - Tajti, Tóth B., Hasani (Bacsa, 60.) - Vernes, Mihajlovic, Forgács (Juhar, 52.)
Paks: Nagy G. - Vági, Fejes, Gévay, Báló - Kecskés (Egerszegi, 87.), Papp, Bertus - Haraszti (Simon A., 75.), Hahn, Bartha (Remili, 63.)
sárga lap: Karan (66.), Bacsa (70.), Tajti (86.), illetve Papp (44.), Bertus (45+1.), Gévay (78.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista