Mbappé megnyerte a meccset a PSG-nek, majd kiállíttatta magát

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe celebrates after scoring their third goal during the French L1 football match between Nimes and Paris Saint-Germain (PSG), on September 1, 2018 at the Costieres stadium in Nimes, southern France. / AFP PHOTO / Pascal GUYOT
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain a vártnál sokkal nehezebben, de 4–2-re győzött a Nimes ellen a francia bajnokság negyedik fordulójában.

Előzetesen nem ígérkezett nehéz feladatnak a PSG nimesi kiruccanása, de az újonc sokáig jól tartotta magát. A tehetség azonban utat tört magának, a 36. percben egy végletekig kijátszott akció végén Neymar talált be. A gólja után azonnal a Nimes-szurkolók elé szaladt, akik egy „cry baby" (sírós kisbaba) bannerrel készültek neki.

Négy perccel később jött is az újabb, Ángel di María úgy gondolta, hogy egyetlen társát sem játssza meg, és a 21 éves Paul Bernardoni kapus rossz helyezkedését kihasználva szögletből csavar gólt. Ilyet általában edzéseken szoktunk látni a játékosoktól.

A hazaiak a második félidőben is bátran fociztak, nem húzták magukra a PSG-t, és ennek meg is lett az eredménye: a francia élvonalban első perceit játszó, szünetben becserélt Antonin Bobichon lőtte ki a bal felsőt 18-ról.

A 69. percben Thiago Silva rúgta fel az egyik Nimes-támadót a tizenhatoson belül. Miután a bíró visszanézte az esetet és egyeztetett a kollégáival, büntetőt ítélt (teljesen jogosan), amit Téji Savanier értékesített. Kétgólos hátrányból állt fel az újonc. Egy perccel később akár a vezetést is megszerezhette volna, de Savanier óriási lövése a felsőlécről vágódott ki.

A győzelmet viszont így is kiharcolta a PSG, a 77. percben Kylian Mbappé vett át parádésan egy ötven méteres indítást, és lőtt védhetetlenül a kapuba. A vendégek negyedik gólját Edinson Cavani szerezte a hosszabbításban. Mégsem ez volt az utolsó esemény a meccsen, miután Savanier ártalmatlan helyzetben felrúgta Mbappét, a franciák új szupersztárja dühből nekiszaladt. A bíró mindkettejüket kiállította azonnali piros lappal.

A párizsiak a vártnál sokkal nehezebben, de nyertek, és négy forduló után százszázalékos mérleggel vezetik a bajnokságot.

A meccs összefoglalóját ide kattintva nézheti meg.