Társoldalunk:

Szalai Ádám bombaformában kezdte az új német bajnoki idényt

2018.09.01. 16:48

A Hoffenheim Szalai Ádám duplájával 0–1-ről fordított és végül 3–1-re nyert a Freiburg ellen a Bundesliga második fordulójában. A magyar csatár már három gólnál tart az új szezonban.

Julian Nagelsmann csak egy helyen változtatott a Bayern München elleni összeállításához képest: Vincenzo Grifo helyett Steven Zuber került be a középpályára. Szalai Ádám a Hoffenheim idei harmadik tétmeccsén is kezdő volt, és a nyolcadik percben elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a csapata gólt szerzett. A magyar csatár lövését védte a kapus, de a labda pont Leonardo Bittencourt elé pattant, aki közelről a kapuba fejelt – csakhogy lesről, jelezte a videobíró.

Szalai két meccsen három gólt szerzett az új idénybenForrás: AFP/Sven Hoppe

A folytatásban maradtak támadásban a hazaiak, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani, pár kósza lövésen kívül semmi veszélyt nem jelentettek. A Freiburg játékában sem volt benne a gól, a 36. percben azonban egy szélről beívelt szabadrúgás a középhátvéd, Dominique Heintz elé került, aki hat méterről a kapuba bombázott.

A szünet után hamar egyenlített a Hoffenheim, méghozzá Szalai góljával.

Tíz perccel később már a Hoffenheim vezetett, a gólszerző ezúttal is Szalai volt.

A 73. percben a Freiburg eltalálta a kapufát, és ezen kívül is volt még néhány meleg pillanata a hazai védelemnek, de az egyenlítés nem jött össze. Sőt. A hosszabbítás lejárta után a csereként beállt Andrej Kramaric is betalált, így a Hoffenheim 3–1-re nyert, és megszerezte első győzelmét a bajnokságban.

A napokban igazolt Sallai Roland nem volt ott a Freiburg keretében.

Eredmények
Bundesliga, 2. forduló
Augsburg–Mönchengladbach 1–1
Leverkusen–Wolfsburg 1–3
Frankfurt–Werder Bremen 1–2
Hoffenheim–Freiburg 3–1
Nürnberg–Mainz 1–1