Társoldalunk:

A DVSC egy szezonra elég ziccert rontott, Priskinnek egy lövés is elég volt

2018.09.01. 18:57

A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómérkőzésén a DVSC 1-1-es döntetlent játszott a Szombathelyi Haladással a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A DVSC az első hat fordulóban kilenc pontot szerzett, a negyedik helyről várta a fordulót. A Loki a legutóbbi három mérkőzésén nyeretlen maradt. A Nagyerdei Stadionban három mérkőzést vívott eddig az OTP Bank Liga őszi idényében, a Diósgyőrt legyőzte, a Mezőkövesddel és az MTK-val döntetlent játszott. Pályaválasztóként április 28. óta veretlen, 2018-ban csak az első, a Balmazújváros elleni találkozóján nem szerzett pontot. A Haladás visszacsúszott a tabellán, miután a legutóbbi négy fordulóban csupán három pontot szerzett. Idegenbeli mérlege sem volt fényes, április 14. óta mind a hat vendégként játszott bajnokiját elveszítette. 

Tőzsér Dániel az első félidőben több ziccert is kialakított a társainakForrás: dvsc.hu

A DVSC lendületesen kezdte a mérkőzést. Takács Tamás már a második percben helyzetbe került, az éles szögből leadott lövését azonban Király Gábor vállal hárította. Egy perccel később Tőzsér Dániel kiugratásával Könyves Norbert lépett ki ziccerben, azonban Király lábbal védeni tudott.A 11. percben már a második ziccerét hagyta ki a Loki, amely valósággal nekiment a Haladásnak. Varga Kevin futott el a baloldalon, két befele cselt követően tisztára játszotta magát, majd amikor már csak Királlyal állt szemben nyolc méterről fölé lőtt. A 21. percben góllá érett a debreceni fölény. Tőzsér jobboldali szögletét Jagodics Márk szorításában Takács fejelte három méterről a léc alá (1-0).

Öt perccel később növelhette volna az előnyét a DVSC. Tőzsér szerzett labdát a szombathelyi tizenhatos előtt, egy körömpasszal ziccerbe hozta Bódi Ádámot, aki hét méterről kapu fölé lőtt. A folytatásban is a Loki uralta a mérkőzést, igaz Herczeg András életét nehezítette, hogy az első félidőben két szélső védőjét is le kellett cserélnie sérülés miatt. Barna Szabolcs egy ütközés után vált ki a játékból, Erik Cikos pedig rúgást kapott Németh Milántól.

A 42. percben a semmiből egyenlített a Haladás. Egy előrevágott labdát a harcos Priskin Tamás megtolta Mészáros Norbert mellett, majd 11 méterről kapura lőtt. A blokkolni igyekvő Kinyik Ákos lábán megpattant a labda, ami így átszállt Nagy Sándor kapus fölött (1-1).

Az első félidő utolsó perceiben újra megszerezhette volna a vezetést a DVSC, azonban a gólszerző Takács Tamás egymás után két óriási ziccert is kihagyott, és Király Gábor is bravúrral védte Tőzsér Dániel szabadrúgását, így döntetlennel vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

Az első félidőben Király Gábor tartotta meccsben a HaladástForrás: haladas.hu

A második félidőt a Haladás kezdte jobban. Gaál Bálint átadása után Schimmer Szabolcs tört be a tizenhatoson belülre, megcsinált egy befele cselt, majd 12 méterről lőtt, a labdája azonban pár centivel elkerülte a jobb felső sarkot. Két perccel később újabb Haladás-helyzet maradt ki. Jagodics csúsztatása után Mészáros Karol lőtt 12 méterről, Nagy Sándor azonban kitenyerelte a labdát. Az 58. percben a DVSC is veszélyeztetett. Előbb Tőzsér csavart kapura egy jobboldali szögletet, azonban Király résen volt és kitenyerelte a labdát, a kipattanóból Bódi Ádám próbálkozott 17 méterről, de a veterán kapus magabiztosan fogta a lövést.

Tíz perccel később újabb debreceni ziccer maradt ki. Bódi védők mögé bepasszolt labdájára Könyves érkezett mélységből, majd hat méterről a kapu mellé pörgetett. A 71. percben újra Nagy Sándor következett. A debreceni kapus a jobb felső sarokból szedte ki Németh Márió 14 méterről megeresztett bombáját.

A 78. percben meccslabdát rontott a Loki. Ferenczi János baloldali beadására Könyves érkezett középen, azonban négy méterről a kapu fölé belsőzött. 

A 86. percben ennek ellenére is megnyerhette volna a meccset a DVSC. Bódi körömpassza után a svájci Albion Avdijaj került helyzetbe, de nyolc méterről a kapu fölé bombázott.

Herczeg András csapatának gólokkal kellett volna nyernie a Haladás elleni mérkőzést.Forrás: dvsc.hu

Az utolsó percekben már egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani, így maradt az 1-1-es döntetlen. A DVSC 2014 decembere óta pályaválasztóként csupán egyszer, 2017 tavaszán tudott nyerni a szombathelyiek ellen.