Collina távozott az UEFA játékvezetői testületének éléről

Pierluigi Collina, FIFA, foci, vb
Pierluigi Collina elmondta, hogy a videobíró 99,3 százalékos bizonyosságot hozott a világbajnokságon
Vágólapra másolva!
Személyes okokra hivatkozva távozott Pierluigi Collina az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) játékvezetői testületének vezetői posztjáról.

Az UEFA szerdai közleményében nem utal arra, hogy az lenne a döntés hátterében, hogy a Bajnokok Ligája mostani szezonjára nem vezették be a videóbírót, pedig Collina a nemzetközi szövetségben (FIFA) ugyanezt a pozíciót betöltve támogatta, hogy a nyári, oroszországi világbajnokságon először alkalmazzák. Aleksander Ceferin UEFA-elnök szerint ugyanis még idő kell ahhoz, hogy fejlődjön a rendszer használata.

Pierluigi Collina elmondta, hogy a videobíró 99,3 százalékos bizonyosságot hozott a világbajnokságon Forrás: Sputnik/Maksim Blinov

A bíráskodástól 2005-ben visszavonult Collinát nyolc év után honfitársa, Roberto Rosetti váltja a poszton, aki 2010-ig maga is nemzetközi játékvezető volt.

Az 1999-es BL- és a 2002-es vb-döntőn bíráskodó Collina irányítása alatt olyan programokat dolgozott ki, amelyekkel fejlődött a bírók fizikai állapota és technikai feltétele, illetve a csapatok ismerete és taktikája a felkészítésük részévé vált.