Vignjevics: Ez kivételes lehetőség

Nebojsa Vignjevics
Sevilla, 2018. július 25. Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője sajtóértekezleten a sevillai Sánchez Pizjuan Stadionban 2018. július 25-én. Az Újpest másnap a Sevilla ellen játssza a labdarúgó Európa Liga második selejtezőfordulójának első mérkőzését. (MTI/EPA/Julio Munoz)
Vágólapra másolva!
Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint játékosai és az együttes szurkolói számára egyaránt kivételes lehetőség, hogy olyan kaliberű együttessel játszhatnak tétmérkőzést, mint a Sevilla.

„Az a célunk, hogy jó hangulatban jó mérkőzést játsszunk, és ezáltal mindenki számára egy élmény legyen ez a meccs” – jelentette ki a szerdai sajtótájékoztatón a szakember. Hozzátette, bár a lényegi kérdések eldőltek a múlt csütörtöki első találkozón, a visszavágón szeretnének nyerni, hogy egy nagy futballünneppel méltóképpen tudjanak elbúcsúzni a sorozattól. Vignjevics kifejtette, nagyon sajnálja, hogy a 4-0-s sevillai vereség alkalmával már 30 perc után emberhátrányba kerültek, mert teljes létszámban a csapata megmutatta, hogy tud veszélyesen játszani, s reményei szerint ezúttal 11 emberrel erre ismét képes lesz.

Nebojsa Vignjevics szerint játékosai és az Újpest szurkolói számára egyaránt kivételes lehetőség, hogy olyan kaliberű együttessel játszhatnak tétmérkőzést, mint a Sevilla Forrás: MTI/EPA/EFE/Julio Munoz

„Tisztes helytállást várok. Már csak azért is, mert a kiállításig Spanyolországban is jól futballoztunk” – mondta Zsótér Donát. „Azt szeretném, hogy mindenki tegye ki a szívét-lelkét. Úgy kell játszani, mintha az életünk múlna rajta, akkor lehet esélyünk meglepetést okozni.” A középpályás kifejtette, a maga részéről inkább „csúnya meccsen” nyerne, minthogy egy jó találkozón vereséget szenvedjen.

A Magyar Kupa-győztes Újpest az Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján 21 órától telt ház, azaz közel tízezer néző előtt fogadja a Szusza Ferenc Stadionban a Sevillát, amely 2014 és 2016 között megszakítás nélkül háromszor nyerte meg a sorozatot.