Vágólapra másolva!
Julen Lopetegui, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Gareth Bale képes betölteni a Cristiano Ronaldo távozásával keletkezett űrt.

Lopetegui a madridiak amerikai turnéján adott nyilatkozatában megemlítette: Ronaldo a Real Madrid jelenkori történetének egyik legfontosabb alakja, akinek távozásával egyértelműen űr keletkezett a csapatban.

Julen Lopetegui, a Real Madrid nyáron kinevezett vezetőedzője Forrás: NurPhoto/Oscar Gonzalez

"Bale csodálatos játékos, rengeteg kiváló tulajdonsággal. Az ő segítségével betölthetjük ezt az űrt"

- mondta a Realhoz nyáron érkezett szakember, aki az oroszországi világbajnokság előtt még a spanyol válogatott szövetségi kapitánya volt.

Lopetegui kiemelte: a Juventushoz szerződött portugál klasszis távozása "fantasztikus lehetőség" Bale számára, hogy a Real Madridban bizonyítson, és mutassa meg páratlan képességeit.

A spanyol sajtó az elmúlt hónapokban arról írt, hogy Bale elvágyódik a Real Madridból, miután nem kap elég játéklehetőséget.

Többször hozták hírbe a Premier League meghatározó klubjai közül a Manchester Uniteddel, valamint volt klubjával, a Tottenham Hotspurrel.

Lopetegui az ilyesféle feltételezésekkel kapcsolatban nem akart véleményt formálni, és cáfolta, hogy Bale esetleges távozásának jelenleg bármilyen valóságtartalma lenne.

Gareth Bale lehet az megújuló Real Madrid vezére Forrás: NurPhoto/Isa Saiz/NurPhoto/Isa Saiz

A walesi szélső 2013-ban igazolt a Realhoz, és bár azóta többször sérülés miatt nem számíthattak rá, gyakran még egészségesen sem volt állandó helye a kezdőcsapatban. A Bajnokok Ligája májusi döntőjében is csereként lépett pályára 1-1-es állásnál, és végül az ő két gólja döntötte el a Liverpool ellen 3-1-re megnyert találkozót.