A focisták túlterheltségét sérelmezi a szakszervezet

fbl Horizontal
(COMBO) This combination of two files pictures created on June 30, 2018 shows Argentina's forward Lionel Messi (L) in Kazan on June 30, 2018 and Portugal's forward Cristiano Ronaldo in Sochi on June 30, 2018. Cristiano Ronaldo and Lionel Messi saw their World Cup dreams snuffed out on June 30, 2018. / AFP PHOTO / Roman KRUCHININ AND Adrian DENNIS
Vágólapra másolva!
A profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro) a kötelező négyhetes pihenő bevezetését javasolja.

A FIFPro honlapján hétfőn nyilvánosságra hozott kimutatás szerint a szervezet legalább 15 olyan labdarúgót ismer, aki miután részt vett az oroszországi világbajnokságon, 2-4 hét múlva már európai kupamérkőzésen lépett pályára.

Emlékeztettek, hogy a legfrissebb orvosi kutatások alapján a labdarúgók esetében kötelező a négyhetes pihenő, amit a versenynaptárak összeállításánál is figyelembe kellene venni.

A FIFPro közleményében kifejtette: a játékosokra túl nagy nyomás nehezedik, hogy egyszerre feleljenek meg a klubok igényeinek, valamint személyes egészségüknek és jólétüknek.
A FIFPro hangsúlyozta: megérti, hogy az egyesületek számára milyen gazdasági előnyt jelent a részvétel a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az érintett futballisták számára rendkívül komoly egészségi kockázatokat rejt a túlterheltség.