Buffon hármat kapott, az Arsenal kiütötte a PSG-t

Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang
Arsenal's Mesut Ozil (R) celebrates with teammate Pierre-Emerick Aubameyang after scoring during the International Champions Cup football match between Arsenal and Paris Saint-Germain in Singapore on July 28, 2018. / AFP PHOTO / ROSLAN RAHMAN
Vágólapra másolva!
A szombat délután a Nemzetközi Bajnokok Kupája elnevezésű felkészülési sorozatban az Arsenal 5-1-re legyőzte Paris Saint-Germaint.

Az észak-londoni csapat - amely a legerősebb összeállításában játszott - már a 13. percben megszerezte a vezetést a párizsi együttes ellen. Egy gyors kontratámadás végén Pierre-Emerick Aubameyang hozta kihagyhatatlan helyzetbe Mesut Özilt, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia. A PSG egyenlítésére a 60. percig kellett várni. A 20 éves Christopher Nkunku elviharzott a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd a bosnyák Sead Kolasinac hátulról elkaszálta. A tizenegyest a sértett vállalta magára, és higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt.

Mesut Özil először vezethette csapatkapitányként az Arsenalt Forrás: AFP/Roslan Rahman

A hajrá ismét az Ágyúsoké volt. A világbajnokságról lemaradó francia csatár, Alexandre Lacazette a 67. percben előbb egy jobbról belőtt labdát pörgetett a jobb felső sarokba, majd négy perccel később Gianlugi Buffon hibáját kihasználva közelről fejelt a PSG kapujába. A 88. percben a 22 éves Rob Holding egy szögletet követően fejelt óriási gólt a jobb felső sarokba, majd a végeredményt a 19 éves Edward Nketiah állította be, aki közelről higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az Arsenal a követező felkészülési mérkőzését szerdán délután játssza a Chelsea ellen, míg a PSG hétfő délután az Európa-liga-győztes Atlético Madriddal méri össze az erejét.