A vándormadár Scloari újra a Palmeiras edzője lett

brazília hollandia focivb bronzmeccs
BRASILIA, BRAZIL - JULY 12: Head coach Luiz Felipe Scolari of Brazil reacts during the 2014 FIFA World Cup Brazil Third Place Playoff match between Brazil and the Netherlands at Estadio Nacional on July 12, 2014 in Brasilia, Brazil. (Photo by Jamie McDonald/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Luiz Felipe Scolarit nevezték ki a Palmeiras vezetőedzőjévé. A brazil válogatottal 2002-ben világbajnoki címet nyert szakember 2020-ig szóló szerződést kötött a Sao Pauló-i klubbal, melynek harmadik alkalommal lett az edzője.

Scolari a portugál válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett 2004-ben, majd többek között a Chelsea-t irányította. A 2014-es brazíliai világbajnokságon a házigazdák csapatát vezette, de a torna sikertelenül zárult a számukra, mivel az elődöntőben csúfos, 7-1-es vereséget szenvedtek a későbbi bajnok németektől, majd a bronzmeccsen is kikaptak - 3-0-ra a hollandoktól.

Luiz Felipe Scolari a 2014-es világbajnokságon Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Jamie Mcdonald

A Palmeiras 15 forduló után a hetedik helyen áll a brazil bajnokságban. Scolari elődjét, Roger Machadót csütörtökön menesztette a klub vezetősége, miután a csapat 1-0-ra kikapott a Fluminensétől.