Hiába a csúfos vb-szereplés, mégis új szerződést kapott Neymarék kapitánya

Horizontal
Brazil's footballer Neymar (R) shakes hands with team coach Tite (L) during a press conference after a training session on the eve of their 2018 FIFA Russia World Cup qualifier football match against Paraguay, at the Arena Corinthians stadium in Sao Paulo, Brazil on March 27, 2017. / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Új, 2022-ig szóló szerződést írt alá Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A brazil szövetség (CBF) és a szakember együttműködése annak ellenére folytatódik, hogy a sztárokkal teletűzdelt nemzeti csapat a várakozástól elmaradva a negyeddöntőben búcsúzott az oroszországi világbajnokságon.

- jelentette be a szövetség közleményben.
A közös munka folytatása korántsem általános Brazíliában, az 1977 és 1980 között kapitánykodó Claudio Coutinho után Tite az első, aki egy világbajnokság után marad a válogatott élén.

Még négy évig dolgozhat együtt Tite (balra) és Neymar Forrás: AFP/Nelson Almeida

Rogério Caboclo a szövetség igazgatója azzal indokolta döntésüket, hogy hosszú távú projektben gondolkodnak, mert reményeik szerint ez hozza meg a várt eredményeket.
Az 57 éves Tite szerint a szövetség biztosította a feltételeket ahhoz, hogy egység és profi környezet alakuljon ki.

- mondta a tréner, aki 2016 júniusában került a válogatott élére. Azóta 26 mérkőzésből 20-at megnyert a csapata, s négy döntetlen mellett csak két vereséget szenvedett el. Legutóbb a belgáktól kapott ki a vb-negyeddöntőben 2-1-re.
Tite első komoly feladata az lesz, hogy sikeresen irányítsa a brazil válogatottat jövőre a hazai rendezésű Copa Américán.