A Barca ellopta az AS Roma orra elől a brazil szélsőt

fbl Horizontal
Bordeaux's Brazilian forward Malcolm looks on during the French L1 football match between Bordeaux (FCGB) and Guingamp on February 19, 2017 at stade Matmut Atlantique in Bordeaux, western France. / AFP PHOTO / ROMAIN PERROCHEAU
Vágólapra másolva!
Nem akármilyen átigazolási ügy kárvallotjaként tekinthet magára az AS Roma, miután kedden az FC Barcelona bejelentette a brazil Malcolm megszerzését.

A Serie A bronzérmese hétfőn jelentette be, hogy 32 millió euróért megvette a francia Girondins Bordeaux brazil szélsőjét, Malcolmot. A római szurkolók azonnal le is táboroztak a Fiumicino repülőtéren, és várták a brazil szerzeményt, aki viszont soha nem érkezett meg.

Megérkezett viszont kedden, csakhogy nem Rómába, hanem Barcelonába, lévén a katalán csapat a római bejelentés után rálicitált az olaszok ajánlatára, és végül 41 millió euróért ők szerezték meg Malcolmot, akire mindjárt rá is akasztottak egy 400 millió eurós kivásárlási árat.

A brazil szerdán átesik az orvosi vizsgálaton, majd az Egyesült Államokba repül, hogy csatlakozzon ott túrázó új csapatához. Augusztus 1-jén szerdán pedig akár már a hoppon maradt kérő ellen is bemutatkozhat, miután a Nemzetközi Bajnokok Kupája elnevezésű sorozatban Barcelona–AS Roma mérkőzést rendeznek Dallasban.

Malcolm 2016-ban a Corinthianstól került Bordeaux-ba, ahol közel száz mérkőzésen lépett pályára azóta, és a legutóbbi szezonban 12 bajnoki góllal segítette a klubot a Ligue 1 hatodik helyére.