Társoldalunk:

Neymar: A vb után nem tudtam labdára nézni

2018.07.22. 11:53

A brazil labdarúgó-válogatott csillaga, Neymar terjedelmes interjút adott az AFP-nek, amelyben többek között elmondta, még csak ránézni sem tudott egy focilabdára a belgák elleni kiesés után és a további küzdelmeket sem követte.

 

Azt azért nem fordult meg a fejemben, hogy soha többé ne játsszak, de egy ideig sem focilabdát, sem további vb-meccset nem akartam látni."  

A PSG klasszisa természetesen rendkívül csalódott volt a korai kiesés miatt, ám elmondása szerint több oka van boldognak lenni, mint szomorúnak.

"Nagyon le voltam törve a belgák elleni vereség és a búcsú után, de mostanra lenyugodtam és elszált a szomorúság. A fiam, a családom, a barátaim nem akarnak így látni, ők pedig örömet okoznak nekem, ezért sokkal több okom van a mosolygásra, mint a sírásra."

Neymar a vb után labdára sem tudott nézni és a meccseket sem követte figyelemmelForrás: AGIF/Ale Cabral/AGIF/Ale Cabral

Azt is megerősítette, hogy a Real Madridba igazolása csupán pletyka volt.

"Azok, akik ilyen híreket terjesztenek, jobban tisztában vannak az életemmel, mint én magam. Nem is válaszolok ezekre a kérdésekre, mert mind kitaláció, semmi nem történt."

Elmondása szerint az sem zavarja, hogy a klubjában és a válogatottnál is tőle várják a "csodát" - 17-18 éves kora óta mindenhol hasonló helyzettel szembesült és ez inkább plusz motiváció a számára.

Túlzónak érzi a kritikákat továbbá, amelyeket a színészkedései miatt kapott: "Érdekes, hogy az emberek jobban elítélik azt, aki elszenvedi a szabálytalanságokat azoknál, akik elkövetik őket. Én futballozni mentem a világbajnokságra, azért, hogy legyőzzem az ellenfeleimet, nem azért, hogy állandóan lerúgjanak. de nagyfiú vagyok, tudom kezelni a helyzetet.

Végül a jövőjéről is beszélt, amit egyértelműen Párizsban képzel el.

"Thomas Tuchel nagyszerű edző, már alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát. Remek szezon elé nézünk, ráadásul Buffon személyében igazoltunk egy legendát is, aki magával hozza azt a tapasztalatot, ami eddig talán hiányzott a csapatból.