Horvát nyaralást kapott ajándékba a gólöröm közben felborított fotós

Ő Yuri Cortez, akit Mario Mandzukic gólja után sodortak el a horvátok
Croatia's forward Mario Mandzukic (L) shakes hands with AFP photographer Yuri Cortez (C) after falling on him with teammates while celebrating their second goal during the Russia 2018 World Cup semi-final football match between Croatia and England at the Luzhniki Stadium in Moscow on July 11, 2018. / AFP PHOTO / Mladen ANTONOV / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Az AFP fotósát a horvát játékosok borították fel a világbajnokságon, amikor Mario Mandzukic gólját ünnepelték az Anglia elleni világbajnoki elődöntő hosszabbításában. Yuri Cortezt a nagy örömben feldöntötték, de a hivatástudat ekkor sem csökkent benne, talán élete képeit lőtte. 

A horvát turisztikai hivatal, a HTZ kapott is az alkalmon, hétnapos nyaralásra hívta Horvátországba a Cortez családot.

"Horvátországba elég a jókedvedet és a kamerádat magaddal hoznod, biztosak vagyunk benne, hogy imádni fogod a horvát tájakat és a történelmi szépségeket" - olvasható a HTZ közleményében.

Yuri Cortez és Mandzukic pacsija Forrás: AFP/Mladen Antonov

A HTZ közlése alapján az 53 éves salvadori fotós elfogadta az ajánlatot, és augusztus végén várják Horvátországba.

"Ez egy olyan ajánlat, amit nem lehet visszautasítani. Megtisztelő, hogy eljuthatok Horvátországba. A meccs után úgy éreztem, nekem is van közöm az országhoz, a döntőben is a horvátoknak szurkoltam" - reagált Cortez.