Vignjevic: Talán meg sem állunk az Európa-liga-döntőig

Újpest, Zsótér Donát
Budapest, 2018. július 19. Zsótér Donát, az Újpest (b) és Soni Mustivar, az azeri Neftci játékosa az Újpest FC - Neftci visszavágó mérkőzésen a labdarúgó Európa Liga-selejtező első körében a budapesti Szusza Ferenc Stadionban 2018. július 19-én. A magyar csapat 4-0-ra győzött és 5-3-as összesítéssel jutott a második körbe. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Nagy az öröm Újpesten, miután a lila-fehérek az azerbajdzsáni 3-1-es vereség után, a visszavágón 4-0-ra kiütötték a Neftcit, így az Európa Liga következő fordulójában a Sevillával mérkőzhetnek meg. A magyar klub edzője, Nebojsa Vignjevic a DIGI Sport híradójának azt mondta, a spanyol csapat egy másik nívót képvisel, de az ex-újpesti Enisz Bardi példája is mutatja, hogy a Megyeri útról is el lehet jutni a La Liga szintjére.

Komolyra fordítva, a Sevilla egy másik szintet képvisel, mi pedig most megnézhetjük, mire megyünk egy olyan csapat ellen, amelyet máskor csak a tévében látunk vasárnaponként."

Enisz Bardi megmutatta, hogy az NB I.-ből is vezet út a La Ligába Forrás: NurPhoto/Maria Jose Segovia/NurPhoto/Maria Jose Segovia

"Egykori játékosunk, Enisz Bardi eljutott a spanyol ligáig, ahol nagyon sikeres, azaz látható, hogy vannak futballisták, akik innen is bekerülhetnek jó csapatokba. Sokat tanulhatunk a Sevilla ellen, egyúttal

Ha lesz egy szép mérkőzésünk, az már elég lesz a számomra" – nyilatkozta a Sport 24-nek Nebojsa Vignjevic.

Kívülről könnyednek tűnt az Újpest, de ettől még kőkeményen kellett küzdenie a sikerért a Neftci ellen.

„Nem volt könnyű meccs, talán a lelátóról könnyű volt nézni, de a játékosok számára ez egy roppant nehéz találkozó volt.

A futballistáim minden kérésemet tökéletesen végrehajtottak, gratulálok nekik, hogy elérték ezt a győzelmet" – tette hozzá az Újpest vezetőedzője.

Az újpesti futballisták csapatkapitánya, Litauszki Róbert az idegenbeli vereség után nekiesett klubja menedzsmentjének – többek között - a szürreális utazás és az elintézetlen vízumok miatt, a visszavágón most éppen ő kezdte meg a gólgyártást.

„Én már nem szeretnék az Azerbajdzsánban történtekkel foglalkozni, annak a sztorinak vége. A mostani volt a valódi játékunk, száz százalékot kiadtunk magunkból, és boldogok vagyunk, hogy továbbjutottunk a következő körbe" – mondta Bojan Sankovic, aki Litauszki találata után, távolról igazi bombagólt lőtt.

Zsótér Donát (b.) és Litauszki Róbert is bevette az azeri csapat kapuját Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Felfoghatatlan, amikor a hálóba csapódott a labda, alig hittem a szememnek, hiszen nem jellemző rám, hogy ilyen csodás gólokat rúgjak. Remélem, a Sevilla ellen is lőhetek egy hasonlót – ha már egyszer sikerült, könnyebb újra megpróbálni, én pedig így is fogok tenni" – ígérte a montenegrói futballista.

Szerintem úgy játszottunk most, ahogyan abbahagytuk a bajnokságot. Úgy gondolom, ha ezen az úton haladunk tovább, akkor ismét eredményesek leszünk" – fogalmazott a harmadik gól szerzője, Zsótér Donát.

Jövő csütörtökön máris kiderül, mire lehet képes Sevillában az Újpest.