Fellebbezett kizárása ellen az AC Milan

Hakan Calhanoglu, AC Milan
A török Hakan Calhanoglu ezúttal is a Milan legveszélyesebb játékosa volt
Vágólapra másolva!
Az AC Milan fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) az európai szövetség (UEFA) júniusi döntése ellen, mellyel a szervezet kizárta a labdarúgó Európa Ligából az olasz együttest.

A milánói klub elöljáróinak meghallgatására csütörtökön került sor a CAS svájci székhelyén, s a hírek szerint pénteken meg is születik a döntés az ügyben.

A Milan harcol az igazáért Forrás: AC Milan/Twitter

A Milan, amely múlt szerdán került amerikai tulajdonba, az UEFA álláspontja szerint megsértette a pénzügyi fair playre vonatkozó előírásokat, ezért a következő idényben nem indulhat az EL-ben, noha legutóbb hatodik lett az olasz élvonalban, így erre jogot szerzett.

A patinás együttes előző tulajdonosa, a Li Jung-hung nevével fémjelzett kínai cégcsoport a július 6-i határidőig nem kezdte el visszafizetni több mint 300 millió eurós hiteltartozását, ezért került az amerikai Elliott Management befektetési alaphoz a klub tulajdonjogát birtokló luxemburgi vállalatcsoport.

A kínai tulajdonosi kör tavaly áprilisban, 740 millió euróért vásárolta meg a csapatot Silvio Berlusconitól, és a múlt nyáron 200 millió eurót költött igazolásokra.