Ennél őrültebb videobírós ítéletet még nem nagyon láttunk

France v Croatia - 2018 FIFA World Cup Russia Final russia FIFA WORLD CUP wc 2018 russia 2018 FOOTBALL soccer News General News Human Interest July 18 2018 18th July 2018 Monitor Moscow - Russia FIFA World Cup Competition SOCCER PLAYER FIFA 2018 World Cup
France v Croatia - FIFA World Cup Russia 2018 Final Referee Nelson Pitana (ARG) looks at the monitor of the var system at Luzhniki Stadium in Russia on July 15, 2018. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A vasárnap véget ért oroszországi labdarúgó-világbajnokságon is kísérték vitás esetek a videobíró ténykedését, de amit a dél-korai élvonal meccsén műveltek a játékvezetővel közösen, az egészen döbbenetes.

A dolog még akkor is megdöbbentő, ha hozzátesszük, hogy végül is jó döntés született. De kérdés még így számos merül fel a történtekkel kapcsolatban.

A dél-koreai élvonal, a K League 1 középmezőnyében, a felsőházi rájátszásért hatjó két csapat, a Kangvon és az Ulszan Hyundai csapott össze egymással előbbi stadionjában. A 90+3. percben 3-2-es vendégvezetésnél hatalmas kavarodás volt az Ulszan tizenhatosán belül, amit egy akkora lökéssel zárt le az egyik ulszani védő, hogy azt csak a vak nem látta. A bíró mindenesetre továbbott intett, a hyundaiosok végigszáguldottak a pályán, és góllal fejezték be a kontrát.

8:25-nél kezdődik az igazi akciófilm:

Ekkor szólt a videobíró, hogy lenne valami néznivaló. A játékvezető jött-ment, majd jelezte, hogy az Ulszan negyedik, egyben biztos győzelmet jelentő gólját nem adja meg, ehelyett büntetőt ítélt a másik kapu előtt. Amiből a hazaiak – ha nem is könnyen – de megszerezték a harmadik góljukat és a döntetlenért járó egy pontot is.

Hogy a bíró hogy nem látta meg rögtön a szabálytalanságot, illetve hogy mit csináltak majd' egy percig a videós kollégák, azt senki nem tudja.