Szívműtét vár a születésnapos Mészöly Kálmánra

MÉSZÖLY Kálmán; HORVÁTH Károly; TARLÓS István
Budapest, 2018. június 19. A díszpolgári címmel kitüntetett Horváth Károly, művésznevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész (b) és Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó, szövetségi kapitány, mellette Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülése után az Újvárosháza dísztermében 2018. június 19-én. Idén az elismerő címben nyolcan részesültek. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Mészöly Kálmán hétfőn ünnepelte 77. születésnapját. A magyar foci legendás alakja, a Szőke Szikla otthonában lábadozik és készül az elkerülhetetlen szívműtétre.

Mészöly Kálmán játékosként a Vasas emblematikus alakjává vált, szerepelt játékosként és szövetségi kapitányként is a magyar válogatottal világbajnokságon, születésnapján a Blikk látogatta meg, nekik nyilatkozott.

Mészöly Kálmán elmondta, sokkal jobban érzi magát, mint az elmúlt időszakban, de vár rá egy szívműtét, amit nem lehet elkerülni.

Horváth Charlie mellett Mészöly Kálmán is Budapest díszpolgára lett 2018. június 19-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

A világbajnokság meccseit természetesen ő is követte, a spanyoloknak szurkolt, de a korai kiesésük után váltott és a horvátok sikeréért szorított.

"Nem igazán ismerem őt, majd az idő eldönti, jó választás volt-e... Az mellette szól, hogy bajnok tudott lenni a Honvéddal 2017-ben. Nekem ugyanakkor továbbra is az a véleményem, hogy a fiatal magyar edzőknek kellene bizonyítási lehetőséget adni – a válogatottnál is." Ezt már arra a kérdésre válaszolta, hogy mit szól Marco Rossi kinevezéséhez, aki a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett.

A Vasas kiesését természetesen szomorúan konstatálta, hiszen pont akkor búcsúzott a csapat az élvonaltól, amikor lassan elkészül az új stadion.

Mészöly arra kevés esélyt lát, hogy magyar csapat bekerüljön a BL vagy az Európa-liga csoportkörébe, szerinte nem véletlen, hogy évek óta egy csapatunknak sem sikerült ez a bravúr.