Vágólapra másolva!
Irtózatosan nehéz visszavágóra számít az azeri Neftci ellen Nebojsa Vignjevics, az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzője. A Magyar Kupa-győztes együttes szerb szakvezetője az Európa Liga-selejtező első fordulós párharcának budapesti mérkőzését megelőző szerdai sajtótájékoztatón kifejtette: az első találkozót 3-1-re megnyerő azeri csapatban nagyon gyors játékosok vannak, veszélyesen tudnak kontrázni, ezért az újpestieknek nagyon oda kell figyelniük arra, hogy ne kapjanak gólt.

"A Neftci kíméletlenebbül kihasználja, ha hibázunk, mint a magyar bajnokság csapatai" - hangsúlyozta Vignjevic, aki sajnálja, hogy csapata a múlt csütörtöki, bakui mérkőzésen nem tudta a legjobbját nyújtani. Hozzátette: a Szusza Ferenc Stadionban csütörtökön 21 órakor kezdődő visszavágón már játszhat a kinti találkozóról vízumproblémák miatt hiányzó két légiós, Obinna Nwobodo és Alassane Diallo, továbbá Újpesten nem lesz olyan hőség és kirívóan magas páratartalom, mint amilyen Bakuban volt.

Nebojsa Vignjevics szerint nagyon jó csapat a Neftci Fotó: Bielik István - Origo

A szerb vezetőedző szerint bár csapata még nincs a legjobb fizikai állapotban, de az előző hetinél jobb formába került és mentálisan is kellően felkészült az összecsapásra, ezzel együtt így is nehéz feladat lesz ledolgozni a kétgólos hátrányt. Bízik benne, hogy játékosai a maximumot tudják majd nyújtani, szerinte mellettük szól, hogy már egy éve együtt játszanak.

Vignjevic az MTI kérdésére elárulta, hogy az újpestieknél eltiltott nincs, a sérülés miatt hiányzókat - Vincent Onovót, Simon Krisztiánt és Mohl Dávidot - leszámítva minden játékosára számíthat.

Novothny Soma, a lila-fehérek házi gólkirálya kiemelte: sokat jelenthet, hogy a visszavágón játszhat Nwobodo és Diallo, hiszen két állandó csapattagról van szó, továbbá az is fontos, hogy minél hamarabb megszerezzék az első gólt, mert az elbizonytalaníthatja az azerieket. Hozzáfűzte: plusz motivációt jelent nekik, hogy továbbjutás esetén a Sevilla ellen játszhatnak, és világsztárokat hozhatnak el Budapestre.