Vágólapra másolva!
A sport1.de internetes oldal hosszabb interjút közölt Dárdai Pállal, aki újabb idénynek vág neki a Hertha BSC vezetőedzőjeként. A magyar szakember a szezonnal kapcsolatos várakozásokon túl beszél a klubhoz fűződő kapcsolatáról és egy új sztárról is.

Az interjú magyar nyelven a Sport TV oldalán olvasható, a csatorna követi majd nyomon a Bundesliga 2018-2019-es idényét.

Dárdai Pál az interjúban elmondta, örül a következő szezonnak, pláne, hogy a Bundesliga-edzők között Christian Streich után ő van a második leghosszabb ideje hivatalban.

Dárdai a legfontosabb feladatainak a támadójáték és a teljesítményük kiegyensúlyozottságának javítását nevezte.

Dárdai Pál tudja, miben kell még fejlődniük Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Reinhardt

A Hertha az elmúlt években a hetedik, a hatodik és a tizedik helyen végzett, de kiegyensúlyozottabb teljesítmény esetén ez jobb is lehetett volna. A korábbi években elért hatodik és hetedik helyet azonban nem csupán rendben lévőnek, hanem nagyon tiszteletre méltónak is találja Dárdai, főleg a többi klub fizetési lehetőségeit figyelembe véve.

Dárdai mesélt az új igazolásokról is.

A Manchester Citytől érkezett Javairo Dilrosun szerinte olyan típusú játékos, aki még nem volt a Hertha keretében.

Sok szituációban támadó stílusban akarja megoldani az egy az egy elleni helyzeteket. De még fiatal, ráadásul másik országba érkezik és először meg kell vetnie a lábát a Bundesligában.

A magyar edző kiemelte Pascal Köpkét is, aki az Erzgebirge Auétól érkezett.

"Pascal eddig minden ligában érvényre juttatta a tudását, a harmadik vagy a második vonalban is megmutatta, képes gólokat szerezni. Julian Schieber távozása után fiatal, fejlődőképes utódot kerestünk, aki támadásban a hasznunkra lehet. A stábommal Bundesliga-csatárt akarunk faragni belőle" - mondta Dárdai.

És hogy Dárdai látja-e magát esetleg egy a Herthánál komolyabb csapatbál?

"Azóta Berlinben élek, hogy játékosként elhagytam Magyarországot. Berlin a második otthonom. Öt percre lakom az Olimpiai stadiontól és az edzőközponttól. A három fiam a Herthában futballozik. Nagyon erősen legyökereztem" - mondta Dárdai.