Vágólapra másolva!
Vesztegetési kísérlet miatt veszélybe kerülhet a Parma csapatának visszatérése az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalába.

A KEK-, kétszeres UEFA Kupa- és háromszoros Olasz Kupa-győztes klub 2015-ben csődbe ment, de SSD Parma Calcio néven újjáalakult, elindult a negyedosztályban, és mivel azóta minden idény végén feljutást érő helyen végzett, ősztől ismét a Serie A-ban szerepelhetne. Élvonalbeli indulása azért kerülhet veszélybe, mert az ügyészség a kizárását kérte az egyik játékos, Emanuele Calaio vesztegetési kísérlete miatt.

A parmaiaknak győzniük kellett a másodosztály utolsó fordulójában a Spezia otthonában, hogy legyen esélyük rájátszás nélkül feljutni az élvonalba, végül 2-0-ra nyertek és a tabella második helyén zártak.

A Parma gyorsan visszakerült a Serie A-ba, de lehet, szomorú vége lesz a mesébe illő történetnek Forrás: AFP

Az ügyészség szerint a csatár a kulcsfontosságú meccs előtt két vicces üzenetet küldött egy korábbi csapattársának - aki tavasszal a Speziában szerepelt -, és azt kérte tőle, hogy "ne legyen ünneprontó". A vádhatóság alternatív megoldásként felkínálta, hogy a Parma élvonalbeli indulása esetén hatpontos büntetéssel kezdje a szezont, Emanuele Calaiót pedig négy évre tiltsák el és kötelezzék 50 ezer euró megfizetésére.

Edoardo Chiacchio, a klub jogi képviselője érthetetlennek nevezte a javasolt büntetést, és kijelentette, hogy a Parma nem tudja ellenőrizni játékosai telefonos üzeneteit.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) illetékes testülete a hét második felében vagy a jövő hét elején dönthet az ügyben.