Vágólapra másolva!
Amennyire csalódottak voltak a Ferencváros játékosai a csütörtök esti 1-1-es első meccs után, legalább annyira bizakodóak a Maccabi Tel-Aviv elleni Európa-liga-selejtező visszavágóját illetően. Joggal lehetnek optimisták a budapesti zöld-fehérek, elvégre 91 percen keresztül jobbak voltak izraeli riválisuknál, pechükre a 92. minutumban egy szerencsés lövéssel végül döntetlenre mentette a találkozót a rivális.

– mondta a mérkőzés után az Origónak Botka Endre, majd így folytatta: „Ami ennél is fontosabb volt, hogy a Maccabi nem tudott mit kezdeni a zárt védekezésünkkel,

de sajnos ez sem volt elég. Természetesen bosszantó, hogy gólt kaptunk, ráadásul ennyire szerencséset, és így a győzelem is kicsúszott a kezünkből, de nem gondolnám, hogy aggódnunk kéne.

Volt oka a Fradinak az örömre: ha győznie nem is sikerült, jobban játszott izraeli ellenfelénél Fotó: Csudai Sándor - Origo

Három új játékos is kezdőként kapott szerepet, a Fradi hátvédje mindegyikükről elismerően nyilatkozott.

„Már most az az érzésem, hogy sokkal egységesebbek leszünk, mint az előző szezonban. Nagyon hamar beilleszkedtek az új emberek, gyakorlatilag ebben az összeállításban még nem is játszottunk, mégis éreztem az összeszokottságot a pályán belül.

De vajon milyen megérzései vannak Botkának a visszavágóval kapcsolatban?

Ha nem kaptuk volna ezt a gólt, akkor is mindenképpen lőnünk kellett volna egyet a visszavágón a továbbjutáshoz, ebben biztos vagyok. Éppen ezért nem változott semmi, belőjük azt az egyet, hátul pedig lehozzuk nullára.”

Dibusz Dénes szerint is bizakodhat a Fradi a visszavágó után, már csak azért is, mert sok mindent bizonyított ma a csapat.

„Azt hiszem, ma végérvényesen megmutattuk, hogy a nálunk magasabban jegyzett csapatokkal is tudjuk tartani a lépést, és hazai pályán bárki ellen fel tudjuk venni a versenyt.

Megint csak egy pici hiányzott, hogy meglegyen a győzelem, de jól játszottunk, egyben voltunk, így bőven meríthetünk ebből a meccsből a visszavágóra.”

Kjartan Finnbogason egyike volt a debütánsoknak, ám elmondása szerint nem érezte magát újoncnak a csapatban.

„Nagyszerű játékosokkal vagyok körülvéve, az első perctől úgy éreztem, mintha már rég együtt futballoznánk, és ez meccsről meccsre csak jobb és jobb lesz. Az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok, de a hangulat és a mutatott játék kárpótolt. Van egy hetünk, hogy még ennél is jobbak legyünk a visszavágón, megvan az erő a csapatban, hogy győztesen jöjjön ki ebből a párharcból.

Kjartan Finnbogasson úgy mozgott a pályán, mintha már évek óta a Fradiban futballozna Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az izlandi támadó ráadásul azt is tudja, mi lesz a kulcs az izraeli mérkőzésen.

„Ugyanilyen kreatívan kell játszanunk, mint ma. Biztos vagyok benne, hogy az idegenbeli találkozón is lesznek helyzeteink, ha ezeket a mainál is jobban tudjuk kihasználni, akkor nem kérdés, hogy reális esélyünk van a továbbjutásra.”

Egy hét múlva minden kiderül.