Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs idegenbeli góljával a szünetben még 1-0-ra a MOL-Vidi vezetett a luxemburgi bajnok Dudelange otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójában, de a Dudelange a második félidő elején egyenlíteni tudott. Ezzel együtt a székesfehérvári együttes előnyösebb helyzetben van, mert Dudelange-ben szerzett gól még sokat érhet.

Nem volt könnyű helyzetben a MOL-Vidi, hiszen a magyar bajnokcsapat június elején még az NB I utolsó fordulójának mérkőzését játszotta Diósgyőrben, hat héttel később pedig már a luxemburgi Dudelange ellen kellett szerepelnie a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az UEFA a 2018-19-es idény előtt újra átalakította a kvalifikációs rendszert. Most az a helyzet, hogy a 32-es főtáblán 26 hely eleve foglalt, a maradék hatért zajlanak a selejtezők. A Vidinek négy kört kellene sikerrel vennie, hogy főtáblás legyen. Bármelyik fordulóban kiesik, akkor az Európa Liga selejtezőjében folytathatja.

A luxemburgi bajnokkal érdemes volt óvatosan bánni, még akkor is, ha a párharc esélyese a magyar bajnok volt. A Dudelange egyszer már nagyot durrantott, amikor 2012 nyarán 1-0-s otthoni győzelem után idegenben 4-3-ra kapott ki az osztrák Salzburgtól, kiejtve ezzel az osztrák bajnokot a BL selejtezőjéből. A Vidi ennek megfelelően kellő tisztelettel állt neki a luxemburgi mérkőzésnek.

Az első félidő inkább a pálya közepén zajló mezőnyjátékról és a test-test elleni párharcokról maradt emlékezetes. A 18. percben a Dudelange játékosa, Stolz tekert 17 méterről a magyar kapura, Kovácsik azonban nagyot repült, és szögletre ütötte a labdát. Két perccel később ismét Stolz volt aktív, szépen ment el a bal oldalon, majd középre lőtt, ezúttal Fiola tisztázott sarokrúgásra.

Az első félidőt nagy küzdelem jellemezte Forrás: Vidi.hu

Az első félidő utolsó szakaszát alaposan megnyomta a fehérvári csapat, jött is a magyarok gólja. A 43. percben Huszti Szabolcs kapott remek labdát Lazovictól, majd ballal kilőtte a rövid felsőt. Remek gól, amely demoralizálta a luxemburgi csapatot, hiszen a Vidi így előnnyel mehetett a szünetre. Lélektanliag is nagyon fontos pillanatban érkezett az idegenbeli találat.

A második félidő elején a Dudelange mindent egy lapra feltéve kezdte, és rögtön az első percekben két helyzetet is kialakított. Aztán a harmadik luxemburgi próbálkozás meghozta az egyenlítést. Mélisse 25 méterről engedett el egy távoli lövést, amelyet a Vidi kapusa, Kovácsik elnézett, 1-1 lett az állás az 58. percben.

A Dudelange egyenlítő gólja után a Vidi megpróbálta felpörgetni a meccset, ám kósza támadásokon kívül mást nem láttunk a magyar bajnokcsapattól. A 72. percben Lazovics tekert középre, veszélyesnek tűnt a dolog, de senki nem tudott kapura fejelni. A 77. percben Stolz lövését védte bravúrral Kovácsik - a Dudelange sem adta fel tehát a támadások lehetőségét.

Az utolsó tíz percben újra erősített a magyar bajnok, de újabb gólt már nem tudott szerezni. Pedig a 86. percben erre is meglett volna a lehetősége, de Scsepovics beadása után a labda a kapufára hullott. Ez volt a Vidi utolsó helyzete, mert vége is lett a mérkőzésnek.

Az idegenben elért Huszti-gól mindenesetre sokat érhet, hiszen az egy hét múlva esedékes visszavágón már egy 0-0-lal is továbbjuthat a Vidi - arról nem is beszélve, ha Felcsúton sikerülne legyőzni a luxemburgi bajnokot.

Labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló: Dudelange-MOL Vidi 1-1 (0-1)