Megvan a Real Madrid új edzője

Horizontal FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE HEADSHOT TRAINER
(FILES) This file photo taken on October 19, 2015 shows Porto's Spanish coach Julen Lopetegui smiling during a press conference at the Dragao Stadium in Porto on October 19, 2015, on the eve of the UEFA Champions League group G football match FC Porto vs Maccabi Tel-Aviv FC. Julen Lopetegui was appointed Spain's new manager on July 21, 2016. / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
A Real Madrid labdarúgócsapatának vezetése kedden délután hivatalos közleményben jelentette be, hogy a spanyol Julen Lopetegui lett a BL-győztes csapat vezetőedzője. 

Lopetegui a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a csütörtökön kezdődő világbajnokságon még ő vezeti a nemzeti együttest. A Real Madridnál hároméves szerződést írt alá.

A spanyol szövetségi kapitány, Julen Lopetegui lesz Zinédine Zidane utódja a Real Madridnál Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Lopetegui pályafutása során a Real Madridban és a Barcelonában is védett. Igaz, nem sokat. A Realban mindössze egy, a Barcelonában öt meccsen védett. A Logronesben és a Rayo Vallecanóban ennél sokkal több lehetőséget kapott. 2003-tól edző.

A spanyol válogatott élére 2016-ban a rosszul sikerült Eb-szereplés után nevezték ki. Korábban a spanyol utánpótlás-válogatottakkal ért el nagy sikereket.

2012-ben az U19-es, 2013-ban az U21-es spanyol válogatottal nyerte meg a korosztályos Európa-bajnokságot.

Lopetegui kinevezése nagy meglepetés, mert sokan nála sokkal nagyobb nevet képzeltek el a Real kispadjára. Korábban felmerült az Arsenaltól távozó Arséne Wenger neve is, de ezt az értesülést senki sem erősítette meg.

Julen Lopeteguit kivásárolta a szerződéséből a Real Madrid Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Lopetegui május 22-én hosszabbította meg szerződését a Spanyol Labdarúgó Szövetséggel a 2020-as Európa-bajnokság végéig.

Az RFEF a madridi klub bejelentését követően jelezte, hogy Lopetegui távozik a válogatott éléről, amint a spanyol csapat befejezi szereplését a vb-n. Hozzátették: a Real Madrid kifizeti az edző kivásárlási árát, ami a spanyol sajtó értesülései szerint kétmillió euró (643 millió forint). Az RFEF szerda délelőtt sajtótájékoztatót tart a krasznodari stadionban, amelyen Luis Rubiales elnök mellett a szövetségi kapitány is jelen lesz.

A csütörtökön kezdődő vb-n a spanyol válogatott először pénteken, Portugália ellen lép pályára, majd a B csoportban még Iránnal és Marokkóval találkozik.