Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában a Videoton FC kétgólos győzelmet aratott a tavalyi bajnok Budapest Honvéd fölött a felcsúti Pancho Arénában, ezzel megnyerte fennállása harmadik bajnoki aranyérmét. Kovács Zoltán, a székesfehérvári klub sportigazgatója beszélt az idei szezon kulcspillanatairól, a Dzsudzsák-pletykáról, és arról, hogy a Vidi mennyire veszi komolyan a DVTK elleni utolsó bajnoki mérkőzést.

Szombaton a Videotonnak még van egy mérkőzése Miskolcon, de talán a megszerzett bajnoki cím után már nyugodtan értékelheti a szezont.
Először is szeretnék gratulálni az edzői stábnak és a játékosoknak, mert óriási nyomás alatt dolgoztak. Komoly elvárásoknak kellett megfelelnünk, és nagyon sok támadást kaptunk a szezon során.

Ősszel ráadásul mi játszottuk a legtöbb mérkőzést a magyar klubcsapatok közül, mivel az Európa Liga-selejtezőkben egészen a rájátszásig eljutottunk.

Szerencsére ebből sikerült jól kijönnünk, mert a kettős terhelés sok csapatot megvisel.

Miben volt jobb a Videoton, mint a Ferencváros?
Mivel egy fordulóval a vége előtt megnyertük a bajnokságot, mondhatjuk, hogy mindenben. Ha bármiben gyengébbek lettünk volna, akkor nem végzünk az élen. Úgy érzem, az éles helyzetekre jobban reagáltunk. A felcsúti bajnoki döntő után a Fradi kezében volt a bajnoki cím sorsa, de botlottak, amit mi ki tudtunk használni.

Tavaly nyáron találtunk egy kiváló edzőt, erősítettük a szakmai stábot, a klasszisjátékosokból pedig nagybetűs csapat vált.

Marko Nikolic, a Videoton vezetőedzője és Kovács Zoltán sportigazgató Forrás: www.vidi.hu/Peka Roland

Ha egy döntő pillanatot ki lehetne emelni az idei szezonban, melyik lenne az?
Nagyon nehéz kérdés, talán a májusi, Ferencváros elleni meccset mondanám, mert fontos volt, hogy nem kaptunk ki itthon. Az első félidőben mutatott játékunk könnyen a bajnoki címünkbe kerülhetett volna. Szerencsére a második játékrészben a csapat megmutatta a másik arcát, és azt, hogy van benne minőség és erő. Persze, szerencsénk is volt, mert a Fradi több nagy helyzetet is kihagyott az első félidőben, de ez már történelem.

A Videoton erős kerettel rendelkezik, de a BL-szereplés kiharcolásához és a bajnoki cím megvédéshez nyilván erősíteni kell majd nyáron.
Nem szeretnék konkrét neveket mondani. Megvannak a terveink, nyilván frissíteni és erősíteni kell a keretet. Meglátjuk, hogy a lehetőségeink közül melyiket tudjuk majd realizálni. A legnagyobb erősítésünk az lesz, hogy az ősszel valószínűleg már beköltözhetünk az új stadionunkba.

Azért Dzsudzsák Balázs érkezése sem lenne kis dolog. Úgy tudom, vasárnap kint volt a bajnokavatón.
Nem hinném, hogy Dzsudzsák Balázs hazavágyna. Egyébként nagyon sok Videoton mérkőzésen kint volt már, erre büszkék vagyunk. Nagy dolog, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya a mi meccseinket nézi a szabadnapjain.

Szombaton a Videoton Miskolcon lép pályára az utolsó fordulóban. A hazaiak az életben maradásért küzdenek, a Vidinek viszont tét nélküli a mérkőzés. Milyen csapattal fognak felállni?
Az fog pályára lépni, aki maximálisan megérdemli, hogy a Videoton bajnokcsapatát képviselje. Neveket nem mondanék, hiszen nem én állítom össze a csapatot, de erős összeállításban fogunk játszani a DVTK ellen.

A Videoton sportigazgatója nem tervezi hazacsábítani Dzsudzsák Balázst Forrás: www.vidi.hu/Peka Roland

A DVTK elleni meccs után hogy alakul a csapat nyári programja?
Speciális helyzetben vagyunk, mert öt játékosunk is meghívót kapott a magyar válogatottba. A srácok örömmel mennek, mindannyian jelezték Georges Leekensnek, hogy nagyon motiváltak.

Mindenkinek személyre szabott edzésterve van, okosan kell majd terhelnünk a játékosokat. Korán kezdődik a bajnokság és a BL-selejtező is, azonban decemberig futballoznunk kell. Tavaly jól jöttünk ki a kettős terhelésből, ami jól alappal szolgált a bajnoki címünkhöz.

Mi lesz a Videoton célja a következő szezonban? Bajnokok Ligája-főtába, esetleg Európa Liga?
Szeretnénk az álmainkat beteljesítni, ezért dolgozunk nap mint nap. Kell hozzá szerencse és még keményebb munka. A magyar bajnoknak nagyon rögös úton kell végigmennie, de mindent meg fogunk tenni. Máshogy nincs is értelme hozzáállni.

Gyászol a magyar futball



Az interjú elkészülte után, de még a megjelenése előtt érkezett a hír, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt a Videoton FC tiszteletbeli elnöke, Kovács Ferenc.


„Halálával rengeteget veszített nem csak a Vidi, hanem az egész magyar labdarúgás. Megdöbbentett a hír, hiszen vasárnap még a Pancho Arénában ünnepelte a bajnoki címünket, és az egész szezon során szinte minden mérkőzésünkön ott volt. Őszinte részvétem a gyászoló családnak" – mondta Kovács Zoltán a Videoton legendás edzőjéről.