Vágólapra másolva!
Felülvizsgálati kérelemmel fordult a PMFC labdarúgócsapatát működtető Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN) a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) versenybizottságához a baranyai megyeszékhelyen vasárnap lejátszott PMFC-FC Dabas NB III-as bajnoki mérkőzésen történtek miatt.

Az utolsó előtti fordulóban lejátszott összecsapás utolsó percében - döntetlen állásnál - a házigazdák gólt szereztek, amelyet a játékvezető először megadott, majd les miatt érvénytelenített. A Pécs egy győzelemmel bebiztosította volna feljutását, így azonban a Hódmezővásárhelyen diadalmaskodó Tiszakécske megelőzte, és előnyösebb helyzetből várhatja a zárófordulót.

Saját stadionjukat és egy rendőrautót is elintéztek a pécsi focidrukkerek

Csoportos garázdaság és rongálás gyanúja miatt indult eljárás több pécsi futballszurkoló ellen, akik a vasárnapi PMFC-FC Dabas NB III-as labdarúgó-mérkőzés után megrongálták a stadion egyik falát és egy rendőrautót - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a rendőrség honlapján.

A PSN azt kérte, hogy az MLSZ vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogy

a találkozó végeredményét megváltoztatják vagy a mérkőzést újrajátsszák.

Ennek okaként a leshelyzet téves megítélését, az asszisztens hibáját jelölte meg. Ugyanakkor a PSN megjegyezte, hogy ezek az MLSZ szabályzata szerint önmagában "óvásra" nem adnak okot.

A les miatt érvénytelenített gól, és az után következő balhé:

Az eset után a hazai szurkolók petárdákat dobtak a pályára, majd a lelátót elválasztó kapun lévő láncot leszakítva bementek a játéktérre. A biztonsági szolgálat a játékvezetőt és a játékosokat bekísérte az öltözőépületbe, így senki nem sérült meg. A rendőrök a bejelentés után rövid időn belül helyreállították a rendet. A stadionból távozó szurkolók később megrongáltak az épületben egy falat, valamint a stadion előtt egy rendőrautót.

Ugyancsak a felülvizsgálati kérelem okai között említi a közlemény hogy a játékvezetőnek

"a hosszabbítás idejét mutató jelzését", valamint "a találkozó lefújását jelző sípjelét" senki nem hallotta.

A tévesnek vélt játékvezetői ítélet nemcsak a mérkőzés, hanem a bajnokság végkimenetelét is befolyásolhatja - hangsúlyozta a pécsi klub.

A szurkolók a pályán szerettek volna elégtételt venni Forrás: Attila Babos · pmfc

A PSN azt is kiemelte, hogy csapatuknak matematikai esélye még van a bajnoki cím megszerzésére. Így "minden erejükkel" a vasárnapi Iváncsa-PMFC bajnoki összecsapás megnyerésére készülnek.

A közleményben egyúttal leszögezték: a PSN minden jogsértő cselekményt elítél, azoktól elhatárolódik,

a "jelzett szurkolók" ellen pedig feljelentést tesz.