Iniestát már be is mutatták új csapatánál

INIESTA, Andrés
Tokió, 2018. május 24. Andrés Iniesta, az FC Barcelona labdarúgócsapat volt középpályása (j) átveszi új mezét Mikitani Hirosi japán üzletembertől, az élvonalban szereplő Vissel Kobe csapat tulajdonosától a Tokióban rendezett sajtótájékoztatón 2018. május 24-én. A 34 éves világ- és Európa-bajnok középpályás április végén jelentette be, hogy 22 év után távozik a katalán klubtól, amellyel 32 trófeát nyert. Az ázsiai szigetországban Iniesta csapattársa lesz többek között Lukas Podolski, a németek világbajnoka is. (MTI/AP/Eugene Hoshiko)
Vágólapra másolva!
Mindössze négy nappal azt követően, hogy Andrés Iniesta könnyek között elbúcsúzott az FC Barcelonától máris bemutatták új csapata, a japán Vissel Kobe sztárjaként.

Az élet nem állhat meg attól, hogy valaki 22 év és 674 tétmérkőzés után csapatot vált: azt követően, hogy Andrés Iniesta vasárnap számos megható pillanattól övezve hátat fordított szeretett Barcelonájának, csütörtökön már új klubjában köszönthettük a spanyok klasszist.

Andrés Iniesta (j) átveszi új mezét Mikitani Hirositól. Ismerős név a szponzorfalon Forrás: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Ahogy az már korábban tudható volt: a spanyol válogatottal világ- és kétszeres Európa-bajnok középpályás a japán J-League-ben szereplő Vissel Kobe játékosa lett. A csapatra ráfér az erősítés, hiszen az előző idényben csak 9. lett, és ezúttal is csupán a hatodik helyen áll 15 fordulót követően.

Iniesta a japán klub tulajdonosának, Mikitani Hirosinak a társaságában, az üzletember különgépével repült Tokióba az ünnepélyes ceremóniára. Az elutazásról mindketten posztoltak egy-egy képet a Twitteren, kölcsönösen "barátom"-ként említve egymást, ahogy az ilyenkor dukál.

"Több klub is érdeklődött irántam, azért választottam közülök a Vissel Kobét, mert egy izgalmas kihívásnak tartom. Nagy a bizalom az irányomba, úgy magánemberként, mint játékosként, ez szintén fontos volt (a döntésben)" – mondta Iniesta, aki lapértesülések szerint évi 30 millió dollárnak megfelelő összeget fog keresni új munkahelyén.

A klubváltásban vélhetően nem kis szerepe van a japán Rakuten online kereskedő cégnek, amelyik tavaly lett a Barcelona történetének első fizetős mezszponzora (az Unicef emblémája már szerepelt korábban a katalán klub mindeddig szponzorszűz mezén, de ott fordított irányú volt a pénzmozgás), és történetesen a Vissel Kobe csapatának is főtámogatója.

Új csapatánál máris van egy régi ismerőse: az előző nyáron a Vissel Kobehoz igazoló német csatárral, Lukas Podolskival elbeszélgethetnek arról, milyen is egy világbajnok focista élete Japánban.