Kizárhatják az AC Milant az Európa-ligából

fbl enterprises Horizontal BUST FOOTBALL SPORTS SHIRT SIDE BY SIDE PRESS CONFERENCE
Chinese businessman and new owner of the AC Milan football club Yonghong Li (C) poses with Italian businessman Marco Fassone (R) and Rossoneri Sport Investment Lux representative David Han Li during a press conference to present the new board of the AC Milan football club on April 14, 2017 in Milan. Serie A giants AC Milan were sold to Rossoneri Sport Investment Lux yesterday in a deal which sees the Chinese-led consortium take a 99.9% stake in the club. The seven-time European champions who are Italy's most succcessful club in international competition, have been owned by former three-time Italy prime minister Silvio Berlusconi since 1986. A joint statement by AC Milan's holding company Fininvest and Rossoneri Sport Investment Lux said on April 13, 2017 : "Today Fininvest has completed the sale of the entire stake owned in AC Milan - equal to 99.93% - to Rossoneri Sport Investment Lux." / AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
Olasz források szerint legjobb esetben is súlyos pénzbüntetés vár a Serie A hatodik helyén végző AC Milanra, de a legrosszabb forgatókönyv szerint még az Európa-ligából is kizárhatják a piros-feketéket. 

A szurkolói legnagyobb örömére az utolsó fordulóban a Fiorentina ellen aratott 5-1-es győzelemnek köszönhetően az Európa-liga főtáblájára jutó AC Milan könnyen a pad alatt találhatja magát.

A Calciomercato.com a Sky Sports Italiára hivatkozva arról ír, hogy az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított az AC Milan ellen a pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt, majd elutasította a klub megegyezésre tett javaslatát is.

Az AC Milan új tulajdondonosa, a kínai Jonghong Li (középen) csak jót akart a klubnak Forrás: AFP/Miguel Medina

A vád szerint a tavaly kínai befektetők kezébe került klub az előző átigazolási időszakokban mintegy 200 millió eurót költött játékosokra, ami önmagában nem lenne baj, amennyiben ezt bevételekkel - akár csak részben is - ki tudná egyenlíteni. Viszont, miután a csapat lemaradt a jól fizető Bajnokok Ligájáról, ez biztosan nem fog megtörténni.

Az olaszok tudomása szerint

legjobb esetben is egy 20 millió eurós bírságra számíthat a Milan, de az sem elképzelhetetlen, hogy kizárják az Európa-ligából.

Ebben az esetben a piros-feketék helyét az Atalanta, a bergamoiakét pedig a 8.-ként záró Fiorentina veheti át a második számú európai kupában.

A Milan már megkezdte a keret megerősítését a következő idényre, de a Calciomercato beszámolója szerint az UEFA végleges döntéséig minden tárgyalást befagyasztatottak.