A Chelsea nem jön zavarba Lewandowski 100 milliós árcédulájától

FC Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt 1:3 Sports people soccer 2017 - 2018 Saison Germany Finals THOUGHTFUL SAD
19 May 2018, Germany, Berlin, Soccer, DFB Finals at Olympiastadion, Bayern Munich vs Eintracht Frankfurt: Bayern Munich's Robert Lewandowski celebrates his goal. -NO WIRE SERVICE- Photo: Thomas Eisenhuth/dpa-Zentralbild/ZB
Vágólapra másolva!
A Premier League-ben ötödik helyen záró Chelsea-hez közeli források szerint a klub megtette az első határozott lépéseket első számú nyári kiszemeltje, Robert Lewandowski megszerzésének ügyében.

A londoni csapatot nem ijeszti meg a Bayern München által a háromszoros német gólkirályra kimondott 100 millió fontos kikiáltási ár sem, ugyanis már kész tervük van a szükséges pénz előteremtésére.

Az összeg nagyobb része két tételből állna: először is helyet csinálnának a legutóbbi szezonban 29 gólt termelő lengyelnek azzal, hogy eladják a klubrekordot jelentő 68 millió fontért az előző nyáron a Stamford Bridge-re csábított, de leginkább csak csalódást keltő meccseket felmutató Álvaro Moratát, másodszor pedig elküldenék az indokolatlanul sokba kerülő Antonio Contét a kispadról.

Az olasz edző távozásra bírása nagyjából 10 millió fontba kerülne, ezt próbálja lealkudni a Chelsea, de nincs könnyű helyzetben. Conte ugyanis egy tízfős stábot épített ki magának, akik foggal-körömmel ragaszkodnak az olaszhoz, köztük van a testvére, Gianluca is.

A Telegraph a nehezítő tényezők között említi Roman Abramovic kellemetlen vízumügyét is. A salisbury mérgezéses eset óta elhidegült orosz-brit viszony mellékszálaként a londoni klub milliárdos orosz tulajdonosa napok óta várja Moszkvában, hogy vízumot kapjon és visszatérhessen Londonba.