Nincs vízuma Abramovicsnak, a Chelsea sikerét sem láthatta

Chelsea, Roman Abramovic
Chelsea's Russian owner Roman Abramovich applauds, as players celebrate their league title win at the end of the Premier League football match between Chelsea and Sunderland at Stamford Bridge in London on May 21, 2017. Chelsea's extended victory parade reached a climax with the trophy presentation on May 21, 2017 after being crowned Premier League champions with two games to go. / AFP PHOTO / Ben STANSALL / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A BBC vasárnapi értesülése szerint egyelőre "késik" a Premier League-ben játszó londoni Chelsea labdarúgóklub orosz tulajdonosa, Roman Abramovics lejárt brit befektetői vízumának meghosszabbítása. A brit közszolgálati médiatársaság úgy tudja, hogy Abramovics el is utazott Nagy-Britanniából.

Az 51 éves orosz milliárdos, aki 2003-ban vette meg a Chelsea FC anyavállalatát, nem volt jelen az angol labdarúgó FA Kupa szombati döntőjén a Wembley Stadionban, ahol csapata Eden Hazard tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet.

Nem tudni, mikor térhet vissza Angliába Abramovics Forrás: AFP/Ben Stansall

A BBC "Abramovicshoz közeli" forrása azt mondta, hogy az orosz mágnás brit befektetői vízumának meghosszabbítása "folyamatban van, de kicsit tovább tart a szokásosnál".

Ben Wallace, a brit belügyminisztérium belbiztonsági kérdésekért felelős államtitkára a BBC érdeklődésére csak annyit mondott, hogy a tárca "rendszerint nem kommentál egyéni ügyeket", Abramovics londoni irodája pedig azt közölte, hogy "személyes jellegű kérdésekről" nem ad felvilágosítást a médiának.

A BBC forrásai szerint Abramovics brit üzleti vízuma hetekkel ezelőtt lejárt, az orosz pénzember Boeing 767-es magánrepülőgépe már április 1-jén elhagyta Nagy-Britanniát, és jóllehet azóta megfordult New Yorkban, Monacóban és Svájcban, Londonba nem tért vissza..

A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap, amely 1989 óta minden év tavaszán összeállítja listáját - Rich List - a Nagy-Britanniában élő ezer leggazdagabb mágnás becsült vagyonáról, a múlt héten megjelent idei rangsorában 9,33 milliárd fontra (csaknem 3390 milliárd forintra) taksálta Roman Abramovics vagyonát. A Chelsea tulajdonosa - aki az 1990-es években olajüzletekből gazdagodott meg - a Rich List 2018 szerkesztői szerint egy év alatt 1,28 milliárd fonttal gyarapította vagyonát, és jelenleg a 13. helyen áll az ezres mezőnyben.