Csütörtökön jelentheti be visszavonulását Gianluigi Buffon

AS Roma v Juventus - Serie A AS Roma Club Soccer Competition Italian Serie A Italy Juventus FC Match - Sport Soccer Soccer League SPORT Stadio Olimpico - Rome STADIUM Team Sport NurPhoto May 13 2018 13th May 2018 SOCCER PLAYER
Gianluigi Buffon of Juventus at Olimpico Stadium in Rome, Italy on May 13, 2018 during Serie A match between AS Roma and Juventus. (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Minden jel szerint egy csütörtökre összehívott sajtótájékoztatón jelenti be Gianluigi Buffon, a Juventus világbajnok kapusa, hogy a Hellas Verona elleni szombati bajnoki lesz karrierje utolsó mérkőzése.

Hivatalosan csak a 41 éves kapus jövőjével kapcsolatos döntés a sajtótájékoztató tárgya, de Buffon ügynöke, Silvano Martina szerdán elkotyogta, hogy valójában a visszavonulását fogja bejelenteni a Juventus 1-ese. Az ünnepinek nem nevezhető eseményre a szezonzáró utolsó, szombati bajnokin kerül majd sor, miután a Hellas Verona elleni találkozón sorozatban hetedik alkalommal emelheti magasba a bajnoki trófeát.

Gianluigi Buffon utoljára áll be a kapufák közé Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

"Nem olyan lesz a pillanat, mint Tottié volt, mert olyan drámai módon csak Rómában lehet visszavonulni" – mondta az ügynök utalva az AS Roma kapitányának, Francesco Tottinak egy évvel ezelőtti könnyes búcsújára.

"Ez Torino, úgyhogy éppen az ellenkezője lesz, olyan, mint Del Piero búcsúja volt" – azaz vidámabb, kevésbé drámai, bár ne legyenek kétségeink, itt is lesznek könnyek.

Totti utolsó meccsén sírt boldog, boldogtalan:

A tájékozott ügynök jóslata szerint negyedórával a lefújás előtt "történik majd valami", ami Michel Platini utolsó Juventus-meccsére fog emlékeztetni egy várhatóan "könnyekben gazdag, de csendes" napon.

Van rutinja a Juventusnak a legendák búcsúztatásában:

A Hellas Verona elleni lesz Buffon 640. élvonalbeli bajnoki mérkőzése, ami csupán héttel kevesebb az AC Milan-legenda, Paolo Maldini rekordjánál. Kilenc bajnoki címet nyert a Juventusszal (plusz azt a kettőt, amit a bíróság a 2006-os bundabotrány miatt elvett a klubtól, de Juve-drukkerek nagyon is számon tartanak), ötszörös Olasz Kupa-győztes, ebből egyet még első klubjával, az AC Parmával nyert, és ugyancsak ötszörös olasz Szuperkupa-győztes.

Az olasz válogatottban 176 alkalommal szerepelt, amivel nem csak olasz, de európai válogatottsági rekorder is (a világon csak hárman előzik meg), és 2006-ban természetesen tagja volt a 2006-ban világbajnok, 2012-ben pedig Eb-ezüstérmes olasz válogatottnak.