Vágólapra másolva!
A portugál élvonalbeli Sporting CP labdarúgói épp edzésen vettek részt, amikor a hírek szerint 50 csuklyás futballhuligán támadt rájuk. Több labdarúgó megsérült, az esetről képek is felkerültek a világhálóra.
A Sporting szurkolói megtámadták a játékosokat Forrás: Sport Wittnes

A csapat holland támadójának, Bas Dostnak a fején jól láthatóak a támadás utáni sérülések.

A bleacherreport.com értesülései szerint mintegy

50 szurkoló érkezett meg a csapat edzőközpontjába, majd megverték a labdarúgókat.

A Sporting edzője, Jorge Jesus és két játékos, William Carvalho és Rui Patricio szintén beszámoltak az esetről az A Bolának.

A Sport Witness pedig képeket is megosztott a támadókról:

Josip Misic és Rodrigo Battaglia ugyancsak megsérültek, a szabadúszó sportújságíró, Rui Miguel Martins szerint.

A Sportingnál az utóbbi hónapokban forrtak az indulatok: az Atlético Madrid elleni Európa-liga-vereség (0-2) után a portugál Sporting elnöke éles szavakkal bírálta a csapat sztárjait, amit azok nem hagytak szó nélkül. A vita odáig fajult, hogy Bruno de Carvalho az egész első csapatot felfüggesztette.

Ezt követően csak olaj volt a tűzre, hogy a bajnokság utolsó fordulójában a Sporting 2-1-re kikapott a Martímo otthonában,

ahol a 92. percben az Európa-bajnok kapus, Rui Patricio hatalmasat lepkézett. A lisszaboni csapat vereségének köszönhetően az ősellenség Benfica végzett a második helyen, ami Bajnokok Ligája indulást ér, a Sportingnak pedig csak az Európa-ligában maradt.