Botrány az U17-es Eb-n, büntetők közben állították ki a kapust

jimmy corcoran
Jimmy Corcoran sem hitte el, ami történt
Vágólapra másolva!
Ilyen sem nagyon fordult még elő. Az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon az írek kapusa, Jimmy Corcoran a hollandok elleni tizenegyespárbajban kapott piros lapot, az írek teljesen kiakadtak, talán jogosan.

Hétfőn negyeddöntőket rendeztek az U17-es Európa-bajnokságon, melynek esti meccsén a hollandok az írekkel játszottak. A hollandok magabiztosan léptek tovább a csoportjukból, megverték a spanyolokat, a németeket és a szerbeket is. Az írek a belgák mögül másodikként jutottak tovább a csoportjukból.

A negyeddöntőben a hollandok szereztek vezetést, Elayis Tavsan fejesét követően, majd a Tottenham játékosa, Troy Parrott egyenlített az utolsó percekben. A továbbjutás kérdése végül tizenegyesekkel dőlt el.

Jimmy Corcoran sem hitte el, ami történt Forrás: twitter.com/BBCSport

Az állás 4-4 volt úgy, hogy az ír rugó az első körben hibázott. Ekkor lépett a labda mögé a hollandok csapatkapitánya, Daishawn Redan, akinek lövését védte Corcoran.


Igen ám, de a cseh Zbynek Proske játékvezető szerint a kapus kilépett a gólvonalról, amiért sárga lapot adott, ráadásul neki ez már a második volt, és újrarúgást rendelt el.

Az ír kapust tehát kiállították, helyére egy védő, Oisin McEntee állt a kapuba, míg a hollandok újrarúghatták a mindent eldöntő tizenegyest.

Redan másodszor már természetesen nem hibázott, így a hollandok jutottak a legjobb négy közé.

Az írek felnőtt szövetségi kapitánya, Martin O'Neill is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, Colin O'Briennel egyetemben reklamáltak a lefújást követően.

Szavazzon!

Ön szerint jogos volt a kapus kiállítása?