Vágólapra másolva!
A férfiaknál a brazil Neymar, a nőknél a magyar származású, de német válogatott Marozsán Dzsenifer lett Franciaországban az Év játékosa a profi labdarúgókat tömörítő szervezet (UNFP) választásán.

A vasárnap este tartott díjátadó gálán Neymar azt mondta: megtisztelve érzi magát, de csapattársai nélkül nem tudott volna nyerni. A támadó az elismerést honfitársától, a világbajnok és aranylabdás Ronaldótól vehette át.
A 26 éves Neymar tavaly nyáron világrekordot jelentő 222 millió euróért igazolt a Barcelona együttesétől a Paris Saint-Germain csapatába,

a szezonban 20 bajnokin 19 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott.

Február végén azonban megsérült, márciusban megműtötték, így az idény hátralévő részében már nem lépett pályára.

Neymar és legújabb trófeája Forrás: AFP/Franck Fife

Neymar mellett két párizsi klubtársa, Edinson Cavani és Kylian Mbappé volt még jelölt, valamint a marseille-i szélső, Florian Thauvin.
Az Év csapatába hét PSG-játékos került be, míg az Év edzője a párizsiakkal bajnoki címet és Francia Kupát nyert Unai Emery lett, aki a szezon végén távozik a klubtól.

A 26 éves Marozsán 2016 óta az Olympique Lyon játékosa, és első franciaországi idényéhez hasonlóan második szezonjában is a liga legjobbjának választották meg.

Az olimpiai és Európa-bajnok, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes középpályás 16 mérkőzésen 8 találatot szerzett a bajnoki szezonban.

A Lyon két fordulóval a bajnokság vége előtt már bebiztosította újabb bajnoki címét, május 24-én pedig Kijevben BL-döntőt játszik a VfL Wolfsburg csapatával.

Marozsán Dzsenifer harmadik BL-serlegére hajt Forrás: DPPI/Romain Biard