Eddig terített betli a DVTK edzőváltása

Miskolc, 2018. május 5. Szurkolók az új Diósgyőri Stadionban 2018. május 5-én, az avató napján. A létesítmény 15 ezer néző befogadására alkalmas. A nyitómérkőzésen a DVTK a Mezőkövesd ellen játszik. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Szép hosszú neve van a még NB I-es DVTK spanyol edzőjének. Fernando Miguel Fernandez Escribano. Mire megtanuljuk, a csapat simán kieshet a labdarúgó NB I-ből. Edzőváltás DVTK-módra.

Három fordulóval ezelőtt köszönte meg a DVTK vezetése a Németországból hozzánk érkezett Bódog Tamás diósgyőri munkáját. A DVTK Bódoggal sem produkált sikeres tavaszt, de amikor kitették a szűrét, még nem állt kieső helyen.

Fernando Miguel Fernandez Escribano érkezése után a DVTK a következő eredményeket érte el.

Újpest-DVTK 1-0
DVTK-Mezőkövesd 0-1 (a diósgyőri stadionavatón)
Debrecen-DVTK 2-1

A debreceni vereség és a Vasas Üllői úti pontszerzése után a DVTK a 11., azaz a kieső helyre csúszott.

Ezzel együtt ez az edzőváltás a terített betli kategóriája.

Fernando Miguel Fernandez Escribano (amennyiben ő marad az edző, és nem lép valami váratlant a klubvezetés) hátralévő mérkőzései:

DVTK-Paks
Ferencváros-DVTK
DVTK-Videoton

Tehát játszanak a két bajnokaspiránssal, meg a szintén nem gyenge Pakssal. A kispadon egy olyan edzővel, aki sem a közeget, sem a magyar nyelvet, sem a szakmát nem érti. Valószínűleg azt sem nagyon, hogy hol van, és hogy került éppen oda. Kezdő edzőként kísérletezget egy olyan csapattal, amely éppen most kapott új stadiont, és amelynek képességei messze alatta vannak annak, amit sokan - különösen a DVTK háza táján - gondolnak.

Ez utóbbi az egyetlen dolog, amely nem Fernando Miguel Fernandez Escribano hibája. És amely nem Bódog Tamásé volt.