Brazíliából importálja Iniesta utódját a Barcelona

Horizontal FOOTBALL HEADSHOT AMERICAN SHOT TRAINING
Brazil's team player Arthur controls the ball during a training session at the Allianz Parque stadium, in Sao Paulo, Brazil, on October 9, 2017 on the eve of their FIFA World Cup 2018 qualifier match against Chile. / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
A Gremio 21 éves középpályása, Arthur Melo a korábbi hírekkel ellentétben akár már a nyári labdarúgó-világbajnokság után csatlakozhat a Barcelona keretéhez.

Arthur Melóval márciusban kötött előszerződést a spanyol bajnokcsapat, amiben még az állt, hogy 2019 januárjában csatlakozik a katalán klubhoz. A brazil Lance a katalán Sport szerint azonban ez már a nyári foci-vb után megtörténhet, Ernesto Valverde ugyanis maximálisan elégedett a "sztratoszferikus formában" játszó brazil teljesítményével.

A 21 éves brazil stílusát és technikáját a Barcelonát a szezon végén elhagyó világ- és Európa-bajnok irányítóéhoz, Andrés Iniestáéhoz hasonlítják, és a videót elnézve van is ebben igazság.

Arthur a Goiásban kezdte pályafutását, majd 2015-ben csábította el a Gremio, ahol Luis Felipe Scolari irányítása alatt gyorsan be is mutatkozott az első csapatban az állami bajnokságban. Majd gyorsan partvonalon kívülre került egy argentin védő, Matías Rodríguez jóvoltából, és csak a 2016-os országos bajnokság utolsó fordulójában térhetett vissza a pályára a felnőttek között. A következő szezonban viszont már stabil kezdő volt, összesen ötven mérkőzést játszott, és ezeken két gólt szerzett.

A brazil U17-es és U20-as válogatott után a Bolívia és Chile elleni vb-felkészülési mérkőzéseken a nagyválogatottban is bemutatkozhat (a keretnek már volt tagja), és nem kizárt, hogy még az Oroszországba utazó 23-as keretben is helyet szorít neki Tite.