Wayne Rooney Amerikába igazol, magyar csapattársa lesz

Wayne Rooney
Everton's English striker Wayne Rooney chases the ball during the English Premier League football match between Liverpool and Everton at Anfield in Liverpool, north west England on December 10, 2017. / AFP PHOTO / Paul ELLIS / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Sky Sport értesülései szerint az Everton 32 éves támadója, Wayne Rooney a nyáron csapatot és országot, sőt kontinenst vált, mindenben megegyezett ugyanis az MLS-ben vitézkedő DC United alakulatával - amely többek között a magyar válogatott középpályását, Stieber Zoltánt is foglalkoztatja.

Rooneyért a hírek szerint 12 millió fontot fizet a washingtoni egyesület, aki nyáron csatlakozhat majd új csapatához.

Wayne Rooney személyében igazi világklasszis csapattársat kaphat Stieber Zoltán a DC Unitednél Forrás: AFP/Paul Ellis

Ha igaznak bizonyulnak a híresztelések, úgy magyar csapattársa is lesz az angol válogatott gólrekorderének, hiszen Stieber Zoltán is a DC Unitedet erősíti. Az Everton a Premier League utolsó fordulójában a West Ham Unitedhez látogat, az lehet Rooney utolsó mérkőzése a szigetországban.

A tengerentúlon természetesen nagyon várják a csatárcsillag érkezését, aki alighanem a washingtoni egyesület történetének legjobban kereső játékosa lesz. Hab a tortán, hogy egy teljesen új arénában futballozhat majd, hiszen a DC új otthonát, az Audi Fieldet július 18-án adják majd át.