Újabb magyar edző kaphat kispadot a Bundesligában

RB Leipzig training camp Bundesliga FOOTBALL Red Bull
Coach Ralph Hasenhuettl (r) and Co-Trainer Zsolt Loew from German Bundesliga soccer team RB Leipzig are running a training exercise at their training camp in Grassau, Germany, 01 August 2016. Photo: SVEN HOPPE/DPA
Vágólapra másolva!
Lőw Zsolt is esélyes a Bundesligában szereplő RB Leipzig kisapdjára, miután német lapok biztosra veszik, hogy a szezon végén távozik az eddigi vezetőedző, Ralph Hasenhüttl.

A Bild információi szerint a hétvégi utolsó bajnoki forduló után ül le Ralf Rangnick sportigazgató és Ralph Hasenhüttl, az RB Leipzig vezetőedzője, hogy megbeszéljék, hogyan tovább. Ugyanakkor a lap több másik médiumhoz hasonlóan biztosra veszi, hogy az edzőt nem fogják marasztalni, sőt, már a 2019-ig érvényes szerződését sem kell kitöltenie. A lipcsei klubvezetés ugyanis nem csupán az idei szezon eredményeivel - kiesés a Bajnokok Ligájából a csoportkör után, majd az Európa-ligából a negyeddöntőben, botladozás a bajnokságban - elégedetlen, de úgy látják, hogy megállt a csapat fejlődése is.

Lőw Zsolt (jobbról a második) követheti Ralph Hasenhüttlt (jobbra) a lipcsei kispadon Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

A vezetőedzői posztra több jelölt is van, köztük a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim fiatal mestere, Julian Nagelsmann is, akinek 2019-ben jár le a szerződése a csapatnál. Mint a Kicker írja, a lipcsei klub ausztriai "kistestvérénél", az RedBull Salzburgnál dolgozó Marco Rose viszont több megbeszélést követően inkább visszalépett.

Képben van viszont Lőw Zsolt, aki jelenleg az RB Leipzig másodedzője,

hosszú évek óta a RedBull birodalomnak dolgozik, és akinek munkájával maradéktalanul elégedettek. Az is köztudott, hogy Ralf Rangnick rendkívül kedveli a magyar szakembert, akit annak idején ő vett a szárnyai alá Salzburgban, majd ugyancsak az ő hívására érkezett Lipcsébe.

Amennyiben Lőw Zsolt kinevezése valóban megtörténik, úgy első ízben lenne egy időben két magyar szakvezető a Bundesligában.

Ezt a hétvégén mindjárt meg is beszélhetik, hiszen a Leipzig a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC vendége lesz az utolsó fordulóban, és ha több pontot szerez, mint a Hannovert fogadó Leverkusen, akkor még negyedik, automatikus BL-főtáblát érő helyre is befuthat.