Vágólapra másolva!
A Barcelona a 34. fordulóból elhalasztott Villarreal elleni bajnokit pótolta szerda este, Valverde csapata magabiztosan, 5-1-re nyert, és harcban van a veretlenül nyert bajnoki címért.

A nagy kérdés már a meccs előtt megválaszolásra talált: van csapat, amely díszsorfalat áll a bajnokcsapatnak, a Villarreal játékosai ugyanis, ahogyan azt az illem megköveteli, köszöntötték a már bajnok Barcelona játékosait.

A katalán csapatot Andrés Iniesta vezette ki, aki egy kerámiából készült sárga tengeralattjárót is kapott ajándékba a Villarreal-játékosoktól.
A Barca-játékosok anyák napja alkalmából az édesanyáik neveivel feliratozott mezekben léptek a gyepre, később azonban cseréltek a hivatalos verzióra.

A Barca a Cillessen – Semedo, Piqué, Vermaelen, Digne – Paulinho, Busquets, Iniesta – Dembélé, Messi, Coutinho összeállításban kezdett.

A Barcelona alaposan bekezdett, már a 11. percben vezetett a hazai csapat, amikor Dembélé szólója után Philippe Coutinho lőtte be a kipattanót.

A második gólra újabb hat percet kellett várni, ekkor egy Iniesta, Digne, Paulinho háromszögezés után a brazil talált be.

Katalán gólöröm Forrás: AFP/Pau Barrena

Az első félidő végén már hárommal vezetett a Barcelona, Iniesta remek átadása után Lionel Messi szerezte meg 34. bajnoki gólját.

A második félidőben kicsit visszavett a Barcelona, a Villarreal meg is szerezte a szépítőgólt, Sansone volt eredményes.

A hajrában Rakitic fantasztikus szólója után még rúgatott egy gólt Dembélével, majd a francia egy szóló végén egy remek átemelésből is betalált, így 5-1-re nyert a Barca.

Összességében simán nyert a bajnok Barcelona, és jó úton halad a veretlenül megszerzett bajnoki cím felé. Erre még egy csapat sem volt képes, mióta húszcsapatos a spanyol első osztály.