Vágólapra másolva!
Kassai Viktor a labdarúgó NB I „lapkirálya". A 2011-ben a világ legjobb játékvezetőjének megválasztott, az idei vb-keretből viszont már kimaradó Kassai a szombati Honvéd–Debrecen (1-3) találkozón átlépte a bűvös százas határt a sárgák terén, összességében pedig már 103 sárga lapos figyelmeztetésnél és 4 kiállításnál jár - írja a Blikk.

A most zajló bajnokságban ő nyúlt a legtöbbször a zsebéhez (a profispori.hu weboldal adatai szerint): eddig 17 meccse volt, vagyis találkozónként 6,29 lapot oszt ki.

Nem ő az egyetlen, aki nagyon gyakran büntet a pályán. A Videoton–Ferencváros (0-0) rangadót dirigáló Bognár Tamás (39) alaposan megközelítette őt, miután Felcsúton 11 sárgát, és 2 pirosat mutatott fel a játékosoknak. Összességében pedig 98 figyelmeztetésnél és 6 kiállításnál jár 18 meccs alatt, tehát mérkőzésenként 5,77 az átlaga.

A szigorú Kassai Viktor Forrás: AFP/Odd Andersen

Bede Ferenc egykori játékvezető a Blikknek elmondta: a magyar élvonalban kiosztott sok lapnak két oka van.

"A hazai bajnokságban szereplő játékosok nagy része képzettségbeli hiányosságait szabálytalanságokkal próbálja kompenzálni, ezért van az NB I-ben több lap, mint a komolyabb ligákban. A másik magyarázat pedig az lehet – ezt a statisztikák jól kimutatják –, hogy a FIFA-kerettag játékvezetőink több lapot osztanak ki, mint a csak a magyar élvonalban vezető kollégáik.

Az UEFA nézetei szerint vezető bírók szigorúbbak ugyanezen szituációk megítélésében" - véli a korábbi FIFA-játékvezető.