Mankó és okostelefon is volt a Porto bajnoki ünneplésén

fbl Horizontal
(L-R) Porto's Algerian forward Yacine Brahimi, Brazilian forward Soares, Brazilian defender Alex Telles, Portuguese forward Goncalo Paciencia and Mexican midfielder Hector Herrera celebrate after winning the league title following the Portuguese league football match between FC Porto and CD Feirense at the Dragao stadium in Porto on May 6, 2018. / AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA
Vágólapra másolva!
Az FC Porto nyerte a portugál labdarúgó-bajnokságot, mivel az utolsó előtti fordulóban győzött, közvetlen üldözői pedig döntetlent játszottak egymással.

A portói csapat 28. elsősége már szombaton este eldőlt, amikor a két lisszaboni dobogós együttes, a Sporting és a Benfica gól nélküli döntetlennel zárt egymás ellen. Ezzel ugyanis mindkét csapat négypontos hátrányban maradt a Portóval szemben, amely aztán vasárnap otthon 2-1-re verte a Feirensét.

A bajnoki cím szempontjából meghatározó volt, hogy a múlt hónapban a Porto és a Benfica lisszaboni mérkőzésén Hector Herrera a 90. percben meg tudta szerezni a győztes gólt.

Az örömünnep pillanatai:

A Sporting és a Benfica számára az utolsó forduló tétje a második hely és ezzel együtt a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása.

Az FC Porto előzőleg 2013-ban nyerte meg a bajnokságot.