Két pontot Amiens-ben hagyott a PSG

Horizontal
Amiens' Gael Kakuta (L) vies with Paris Saint-Germain's Argentinian forward Javier Pastore during the French L1 football match between Amiens and PSG, on May 4, 2018 at the Licorne stadium in Amiens. / AFP PHOTO / FRANCOIS LO PRESTI
Vágólapra másolva!
A Paris Saint-Germain 2-2-es döntetlent játszott az újonc Amiens otthonában a francia labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A papírformának megfelelően a vendégek szereztek vezetést, a góllövőlista éllovasa, a 27 találatnál járó Edinson Cavani volt eredményes a 26. percben. Az előny a második félidő második percéig tartott ki, amikor Moussa Konate kiegyenlített. A PSG Christopher Nkunku góljával bő egy óra játék után visszavette a vezetést, de ezúttal is csak negyedóráig örülhettek, mert Konate újfent kiegyenlített.

Unai Emery a hajrára még beküldte Adrien Rabiot-t és Kylian Mbappét is, de újabb gól már nem született. Ami a bajnoki címét már hetekkel ezelőtt bebiztosító PSG-nek legfeljebb a presztízs miatt lett volna fontos, a hazaiak viszont az egy pontnak köszönhetően tulajdonképpen kiharcolták a bennmaradást.

Eredmény, Ligue 1, 36. forduló:
Amiens - Paris Saint-Germain 2-2 (0-1)
gól: M. Konate 47., 80., ill. Cavani 26., Nkunku 64