Társoldalunk:

Az angol újságíróknál is Szalah az év legjobbja a Premier League-ben

2018.05.01. 13:43

A Liverpool FC egyiptomi csatárát, Mohamed Szalah-t választotta az év legjobb játékosának az angol élvonalban a Labdarúgó-szakírók Szövetsége (FWA).

A tavaly nyáron igazolt 25 éves Szalah az első afrikai játékos, aki megkapta az 1948 óta létező rangos díjat. Az egyiptomi csatár eddig összesen 43 gólt szerzett a mostani idényben. Csapata a Premier League harmadik helyén áll, és 5-2-es előnnyel várja a Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai visszavágóját az AS Romával szemben. 

Lövésből lesz a gól, tudja ezt Mohamed Szalah isForrás: AFP/Paul Ellis

A második helyen Kevin De Bruyne, a Manchester City középpályása, a harmadikon pedig Harry Kane, a Tottenham Hotspur csatára végzett. A szavazáson több mint négyszáz újságíró vett részt, Szalah kevesebb mint húsz szavazattal nyert. Steven Gerrard és Luis Suárez után ő a harmadik Liverpool-játékos, aki megkapta az elismerést a Premier League 1992-es indulása óta. A díjat május 10-én Londonban, ünnepélyes körülmények között veheti át.

"Az 1968/69-es idényben Tony Book és Dave Mackay, a Manchester City, illetve a Derby County játékosa között holtverseny volt. Azóta ez a legszorosabb végeredmény" - mondta Patrick Barclay, az FWA elnöke. 

Szalah-t a közelmúltban a Profi Labdarúgók Szervezete (PFA) is a szezon legjobbjának választotta.