Társoldalunk:

A kínaiak tagadják, hogy Wengert akarnák

2018.05.01. 14:04

A kínai élvonalban szereplő Santung Luneng tagadja, hogy szerződtetné Arséne Wengert, aki több mint 21 év után az idény végén távozik az Arsenal vezetőedzői posztjáról.

"Meglepődtünk, amikor a világhálón olvastuk, hogy Wenger a mi klubunknál folytatja" - írta a klub a Weibo nevű kínai közösségi oldalon megjelent közleményében, hozzátéve, hogy nem hívják meg az edzőt, elégedettek a sajátjukkal.

Az élvonal második helyén álló Santung Luneng edzője jelenleg Li Hsziao-peng, aki az idény előtt távozó Felix Magath utódjaként került a kispadra.

Arsene Wenger is leszögezte, hogy nem megy KínábaForrás: AFP/Paul Ellis

A brit Mirror című lap néhány nappal ezelőtti értesülése szerint Wenger olyan ajánlatot kapott a kínai Szuperligából, amellyel a világ legjobban kereső edzője lehetne, évente több mint 24 millió fontot (nyolc és fél milliárd forint) keresne.

A 68 éves Wenger dolgozott már Ázsiában, hiszen a japán Nagoja Grampus Eight vezetőedzője volt, mielőtt 1996-ban az Arsenalhoz szerződött. A kínai labdarúgásban olyan tapasztalt szakemberek tevékenykedtek a közelmúltban, mint Marcello Lippi, Luiz Felipe Scolari, Fabio Capello, Sven-Göran Eriksson, vagy Manuel Pellegrini.