Vágólapra másolva!
Amíg az angol és a spanyol bajnokságban büntetlenül garázdálkodhatnak a bírók, addig Görögországban vasököl van. Letartóztatási parancsot adtak ki Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki futballklub tulajdonosa ellen, aki vasárnap pisztollyal ment be a pályára az AEK Athén elleni bajnokin. A sportminiszter válaszul felfüggesztette a bajnokságot.

A görög szuperliga 25. fordulójának rangadóján a PAOK 0–0-s döntetlent játszott az AEK Athénnal. Hogy nem lett 1–0 a vége, az nem a hazaiakon múlt: ők a 90. percben berúgták a (vélhetően) győztes gólt, csakhogy a bíró les miatt nem adta meg. Erről van szó, ni:

A felvételekből nem derül ki, hogy mennyi volt a hosszabbítás, de már a 98. perc pörgött, amikor félbe szakadt a játék: aki élt és mozgott a pályára rohant, közte a PAOK elnöke, Ivan Savvidis is – fegyverrel az oldalán.

A PAOK elnöke felfegyverkezett Forrás: marca.com

Az AEK spanyol edzője, Manolo Jimenez szerint Savvidis meg is mutatta a fegyvert a bírónak, közben pedig azzal fenyegette, hogy a karrierjének itt és most vége.

Ezt követően a bíró és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd Kominosz két órával később bejelentette, hogy a gól mégis érvényes. A PAOK előtt kétpontos különbséggel éllovas AEK válaszul közölte, hogy nem tér vissza a pályára.

Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter hétfőn bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggeszti a bajnokságot:

"Addig nem folytatódnak a küzdelmek, amíg nem tisztázzuk a helyzetet úgy, ahogy mindenkinek megfelel" - tette hozzá a miniszter.

A PAOK stadionjában előzőleg február 25-én tört ki botrány, amikor egy hazai szurkoló a kezdés előtt egy papírtekerccsel fejbe dobta Oscar Garciát, az Olimpiakosz edzőjét. A tettest másnap őrizetbe vették, a meccset nem játszották le, és 3-0-ás megállapított eredménnyel az Olimpiakosz kapta meg a három pontot.