Vágólapra másolva!
Embertelen formában gyártja a gólokat Cristiano Ronaldo.

A Bajnokok Ligájában ősszel sem volt gond, a bajnokságban viszont a szerencsétlenkedésen kívül mást nem nagyon csinált: volt olyan periódusa a szezonnak, amikor 2,08 százalékos hatékonysági mutatóval dolgozott, ezzel ő volt a leggyengébb támadó az öt topligában (spanyol, angol, német, olasz, francia).

2018-ban nagyot fordult a világ, erre a Canal+ hívta fel a figyelmünket. A bajnoki szezon első felében Ronaldónak mindössze négy gólja volt, 311 (!) percenként talált be, és 4,2 százalékos volt a lövés/gól mutatója.

A szezon második felében (ami még mindig tart, ugye) 14 gólja van, 49,6 percenként rúg egyet, és a lövéseinek 27 százalékából gól lesz.

Még egy újabb BL-győzelem sem kizárt Forrás: AFP/Javier Soriano

Tudatos mindez? Naná

Ronaldo már a 2016/2017-es szezonban is tavaszra időzített, elég csak megnézni a BL-formáját: 12 góllal lett gólkirály úgy, hogy ebből tízet a negyeddöntőben (vs Bayern München), az elődöntőben (vs Atlético Madrid) és a döntőben (vs Juventus) szerzett. A dolog hátterében Zidane áll, aki anno leült beszélgetni Ronaldóval:

– mondta neki a francia.

Ronaldo megfogadta a tanácsot: senkit nem érdekel, hogy hányat lősz a Getafénak és a Málagának novemberben, decemberben.

Az számít, hogy a fontos, komoly téttel bíró meccseken mit mutatsz.

Azok pedig tavasszal vannak.