A Chelsea kapusa nem értett egyet Conte döntésével

Eden Hazard
Manchester United's French midfielder Paul Pogba (R) gestures to Chelsea's Belgian midfielder Eden Hazard as Hazard is substituted during the English Premier League football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 25, 2018. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Chelsea 2-1-re kikapott vasárnap a Manchester United otthonában vívott rangadón az angol labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján. A londoniak menedzsere, Antonio Conte még 1-1-es állásnál meglepő cserére szánta el magát, a 73. percben lekapta a pályáról csapata legnagyobb sztárját, Eden Hazard-t, akit Pedro váltott. Két perccel később a Chelsea gólt kapott és a meccset is elbukta, Hazard honfitársa, Thibaut Courtois pedig nem ment el szó nélkül az eset mellett.

- nyilatkozta a kapus a belga Play Sports televíziónak, majd hozzátette: "biztosan megvolt Antonio Conte oka a változtatásra, de a vereség után muszáj megmagyaráznia döntését."

Eden Hazard láthatóan csalódott volt lecserélése miatt Forrás: AFP/Oli Scarff

Az olasz menedzser így indokolt: "Hazard elkészült az erejével, ezért hoztam le. "Az első félidőben rengeteget futott és a másodikba is hasonló intenzitással vetette bele magát.

A 70. perc körül viszont az volt az érzésem, hogy elfáradt,

ilyenkor pedig az én felelősségem, hogy új impulzust vigyek a mérkőzésbe."

Hogy mennyire volt hasznos Hazard játéka az első félidőben, azt az alábbi statisztika is remekül mutatja: egyedül több lehetőséget dolgozott ki 45 perc alatt mint az MU játékosok összesen.

Ennek, a belga lecserélését követően két perccel később bekapott gólnak, valamint a vereségnek fényében valóban megkérdőjelezhető Conte döntése,

még akkor is, ha a 88. percben Morata szabályos találatát les címén annulálta a játékvezető. De ez már egy másik történet.